Left Right
scrollTop top

‘Cruella’ vanaf vandaag gratis te bekijken via Disney+


Cruella Disney+ Emma Stone
© Disney

Drie maanden na de release van Cruella kunnen abonnees van Disney+ de veelbesproken film nu ook gratis bekijken via de streamingdienst. Tot nu toe moest daarvoor een extra betalende VIP-pass gekocht worden.

Door de coronacrisis zal Disney zich de voorbije periode genoodzaakt om zijn launchstrategie aan te passen. Omdat de meeste cinema’s wereldwijd deels of zelfs volledig gesloten waren, lanceerde het zijn nieuwe films meteen via hun populaire streamingdienst Disney+, naast soms ook een beperkte release in de cinema.

Om toch een deel van hun zware investeringen terug te verdienen en een bepaalde vorm van exclusiviteit te behouden, gebeurde dat bij de meeste nieuwe releases wel met een extra prijskaartje. Zo konden abonnees van Disney+ al vanaf 28 mei 2021 kijken naar Cruella, maar moesten ze daarvoor wel 21,99 euro extra betalen.

Disney+

Toen al was echter bekendgemaakt dat die extra kost maar tijdelijk was. Nu drie maanden later, op 27 augustus 2021 is het dan ook zover. Vanaf vandaag kan je Cruella zonder helemaal gratis bekijken via Disney+ als je een abonnement hebt (of iemand kent met een abonnement).

Jonge Cruella

Cruella speelt zich af in dezelfde wereld als de Disney-animatieklassieker 101 Dalmatiërs. In tegenstelling tot veel andere live-actionfilms die de studio de laatste jaren uitbracht, is het echter geen remake. De film vertelt het oorsprongsverhaal van een jonge Cruella de Vil.

We volgen de jonge Estella (Emma Stone), een slimme en creatieve vrouw die naam wil maken met haar ontwerpen. Samen met enkele dieven bouwt ze een leven op in Londen. Op een dag springt Estella haar modegevoel in het oog van Barones von Hellman (Emma Thompson), een modelegende die heel erg chic en hautain is. Hun relatie zal ervoor zorgen dat Estella haar slechte kant moet omarmen en zo zal evolueren in de wraakvolle Cruella.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…