‘Cruella’ is nog maar pas uit, maar regisseur denkt al aan vervolg

De nieuwste Disney-film Cruella is nog maar pas uit, maar kan nu al een succes genoemd worden. In de Verenigde Staten lijkt de film – samen met A Quiet Place Part II – voor een heropleving van de cinemazalen te zorgen en ook in andere landen zijn er veel fans. Het mag dan ook niet verwonderen dat regisseur Craig Gillespie al ideeën heeft voor een vervolg.

Cruella speelt zich af in dezelfde wereld als de Disney-animatieklassieker 101 Dalmatiërs. In tegenstelling tot veel andere live-actionfilms die de studio de laatste jaren uitbracht, is het echter geen remake. De film vertelt het oorsprongsverhaal van een jonge Cruella de Vil.

Jonge Cruella

We volgen de jonge Estella (Emma Stone), een slimme en creatieve vrouw die naam wil maken met haar ontwerpen. Samen met enkele dieven bouwt ze een leven op in Londen. Op een dag springt Estella haar modegevoel in het oog van Barones von Hellman (Emma Thompson), een modelegende die heel erg chic en hautain is. Hun relatie zal ervoor zorgen dat Estella haar slechte kant moet omarmen en zo zal evolueren in de wraakvolle Cruella.

Van dalmatiërs is dus helemaal nog gaan sprake, al wordt er in de aftiteling wel gehint naar de originele animatiefilm. Toch zit er tussen de gebeurtenissen in Cruella en die in 101 Dalmatiërs nog heel wat tijd. Meer dan genoeg voor nog een extra film volgens regisseur Craig Gillespie.

“Nog maar net ontdekt”

“Ik heb het gevoel dat we haar nog maar net hebben ontmoet. Ik zou nu graag de volledige Cruella zien. Ze is erin geslaagd om ondersteuning te krijgen en ze kan haar merk echt uitbreiden. Ik zou graag zien waar dat haar brengt en hoe het haar bijna van binnenuit zou kunnen vernietigen, als ze niet oppast met al die kracht”, zegt hij aan Collider.

Gillespie lijkt alvast niet weigerachtig om zelf die sequel te maken, al heeft hij wel één voorwaarde: coscenarist Tony McNamara en de rest van het team moeten ook terugkeren.

Disney+ of cinema

Cruella is bij ons te zien op Disney+ voor abonnees die 21,99 euro extra betalen. Vanaf 27 augustus kan je de film er zien zonder meerkost. Op 9 juni zal Cruella ook te zien zijn in de cinemazalen, die dan opnieuw de deuren mogen openen.

Meer
Lees meer...