Left Right
scrollTop top

Marvel stelt ‘Black Widow’ (opnieuw) uit: release in mei 2021


Black Widow Marvel Disney Release
© Disney

Disney moet en zal Black Widow in de bioscoop in première laten gaan. De studio heeft net weer een nieuwe releasedatum gelost van de solofilm over Natasha Romanoff/Black Widow: 7 mei 2021. De film met Scarlett Johansson in de hoofdrol verschijnt nu meer dan een jaar na de oorspronkelijk geplande première.

Wie het voorbije jaar reikhalzend uitkeek naar de komst van Black Widow, de eerste solofilm over Marvel-personage Natasha Romanoff/Black Widow (Scarlett Johansson), heef al heel wat geduld moeten uitoefenen. De film zou normaal op 1 mei 2020 in première gegaan zijn, maar door de coronacrisis is die datum (verschillende keren) uitgesteld.

Tenet

De hele wereld zat met argusogen naar Warner Bros. te kijken. Die studio zou namelijk afgelopen zomer Tenet in première laten gaan. Maar ook daar gooide het coronavirus roet in het eten, en de langverwachte mogelijke kaskraker van Christopher Nolan werd tot drie keer toe uitgesteld.

Uiteindelijk is de prent – tegen alle verwachtingen in – eind augustus in de bioscoop verschenen. In het begin leek het erop dat Tenet een enorme blockbuster zou gaan worden, maar het succes van de film is redelijk beperkt gebleven. Dat komt uiteraard door de coronacijfers die wereldwijd opnieuw aan het stijgen zijn.

Twee Disneyfilms in aantocht

Ook Disney hield de release en het succes van Tenet nauwgezet in het oog. ‘The Mouse House’ had namelijk twee grootse films op de planning staan toen de coronacrisis uitbrak: Black Widow (die normaal in mei zou verschenen zijn) en Mulan (die normaal in maart al zou verschenen zijn).

Uiteindelijk heeft Disney beslist om de live-actionremake van Mulan rechtstreeks naar z’n streamingplatform Disney+ te laten gaan. De film was (voor een extra prijs) beschikbaar vanaf het moment dat het platform in België verscheen, op 15 september. Vanaf 4 december maakt Mulan deel uit van de standaardcatalogus van Disney+.

Black Widow

De andere film, Black Widow, wil Disney blijkbaar koste wat kost een zogenaamde ‘theatrale release’ geven. Maar daarop zullen fans nog een aantal maanden moeten wachten. Disney heeft namelijk bekendgemaakt dat Black Widow op 7 mei 2021 in première gaat, meer dan een jaar na de oorspronkelijk geplande releasedatum.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…