‘Mulan’ vanaf vandaag te zien op Disney+

Het wachten zit er eindelijk op, want vanaf vandaag is de live-action remake van Mulan ook in België te zien op Disney+. Daarvoor heb je enkel een abonnement nodig op de streamingdienst en betaal je geen meerkost.

Mulan moest één van de blockbusters van 2020 worden. Disney rekende op de live-action remake van de animatiefilm uit 1998 om hen een zoveelste succes te bezorgen aan de box office. Maar het coronavirus gooide daarbij roet in het eten en toen moest snel een alternatief gevonden worden.

Disney+

Disney besloot dan maar om Mulan in te schakelen om van hun streamingdienst Disney+ een succes te maken. De film verschijnt namelijk niet in de cinema in Europa en de Verenigde Staten, maar komt rechtstreeks naar het kleine scherm.

In de VS kon je voor een meerprijs VIP-toegang vragen om Mulan al vanaf september te zien op Disney+. Die optie bestaat in België niet en dus moesten fans wachten tot 4 december waarop de film gratis aangeboden wordt aan alle abonnees van de streamingdienst.

Niki Caro en Yifei Liu

Mulan is een live-action remake van de gelijknamige animatiefilm uit 1998. Regisseuse van dienst is de Nieuw-Zeelandse Niki Caro (The Zookeeper’s Wife). De hoofdrol is weggelegd voor de Chinees-Amerikaanse actrice Yifei Liu.

De film toont je de epische reis van de jonge vrouw Hua Mulan die alles op het spel zet uit liefde voor haar familie en haar land. Vermomd als man neemt ze in het Chinese leger de plaats in van haar ziekte vader. Daar is Mulan vastberaden om één van de grootste Chinese krijgers ooit te worden.

Bekijk hier enkel iconische scènes uit Mulan

Meer
Lees meer...