Marvel bevestigt terugkeer acteur Charlie Cox als Daredevil in MCU

Marvel Studios-chef Kevin Feige heeft in een recent interview verklapt dat acteur Charlie Cox (38), onlangs bekend geworden door de Netflixserie Daredevil die liep van 2015-2018, in diezelfde rol zal terugkomen in toekomstige Marvelprojecten.

“Als je Daredevil in aankomende dingen van het Marvel Cinematic Universe zou zien, zou Charlie Cox, ja, de acteur zijn die dan Daredevil speelt”, vertelde Marvel Studios baas Kevin Feige aan Cinema Blend. “Waar, hoe en wanneer we dat allemaal tot stand zullen zien komen, valt nog te bezien.”

Wie is Charlie Cox?

Charlie Cox is een Britste acteur die vooral bekend is geraakt door zijn rol als Matt Murdock aka Daredevil in Marvels tv-serie Daredevil, die van 2015 tot 2018 op Netflix liep. Hiervoor was hij al te zien in de film Stardust (2007) naast Narnia-acteur Ben Barnes, de film Casanova (2005) en The Theory of Everything (2014).

En sinds Daredevil in 2018 na drie seizoenen eindigde, bemachtigde de acteur nog de hoofdrol in de misdaadserie Kin en verscheen hij op Broadway in het toneelstuk Betrayal, schrijft The New York Post.

Geruchten

De bevestiging dat Cox zal terugkeren om de stripheld te spelen heeft enorm veel fans blij gemaakt, maar Feige vertelde CinemaBlend nog dat er geen specifieke Daredevil-projecten op de planning staan van het Marvel Cinematic Universe (MCU).

Er deden online al geruchten de ronde dat Cox zou terugkeren in de rol van Daredevil in de aankomende film Spider-Man: No Way Home, die op 17 december in de Belgische bioscopen verschijnt, maar de acteur goot water bij de wijn over dat gerucht in eerdere interviews. Andere nog aankomende Disney+/Marvel-series zijn onder andere She-Hulk en Ms. Marvel in 2022. Misschien zien we Cox’s Daredevil wel in een van die shows verschijnen.

Variety meldde eerder dat aanvankelijk geen enkele van de Marvel-personages uit de Netflixserie contractueel konden verschijnen in de volgende Marvel- of Disney+-series, twee jaar nadat de oorspronkelijke serie werd geannuleerd. Het is nochtans al drie jaar geleden dat Daredevil van Netflix afviel.

Coming soon…?

Fans denken echter dat Cox sneller zal opduiken dan we denken en dus mogelijk al zou verschijnen in de nieuwste Marvel-serie Hawkeye, die twee weken geleden in première ging op Disney+. “Ik heb het gevoel als je naar Hawkeye kijkt dat hij daarin tevoorschijn komt”, verklaarde een fan op Twitter.

Zo introduceerde de derde aflevering van Hawkeye op Disney+ ons off-screen al aan de oom van Maya Lopez/Echo. Ook hierrond ontstonden er de geruchten dat de nieuwe serie dat familielid zal aanwijzen als de vijand van Daredevil, Wilson Fisk aka Kingpin (gespeeld door Vicent D’onofrio), die in de comics Echo’s adoptievader is.

“Er is absoluut geen reden waarom Feige Charlie Cox zou bevestigen als zijn verschijning niet eminent was. Het MOET in Hawkeye of Spider-Man zijn”, voegde een ander eraan toe. De acteur zelf heeft nog niet publiekelijk gereageerd op het nieuws.

Meer
Lees meer...