‘Toy Story’-spin-off ‘Lightyear’ krijgt eerste teaser trailer

Pixar heeft de eerste teaser trailer gelost voor Lightyear, de nieuwe animatiefilm die dieper ingaat op Buzz Lightyear. In die film zal de stem van Buzz Lightyear niet verzorgd worden door Tim Allen, zoals in de films van Toy Story, maar wel door Chris Evans.

To infinity and beyond! Binnenkort neemt Pixar ons mee naar de echte wereld van Buzz Lightyear. In de nieuwe animatiefilm Lightyear zullen we de astronaut te zien krijgen waarop de speelgoedpop van Andy uit Toy Story gebaseerd is.

Lightyear

Lightyear gaat over Buzz Lightyear, maar niet over het popje van de ruimtevaarder. De film gaat namelijk over de ruimtevaarder waarop het popje gebaseerd is: de echte Buzz Lightyear.

In de teaser trailer horen we voor de eerste keer Chris Evans als de stem van Buzz Lightyear. We krijgen te zien hoe de astronaut vertrekt op ruimtereis, terwijl het toepasselijke nummer Starman van David Bowie speelt. Daarnaast zien we Buzz ook voor de eerste keer zonder zijn ruimtepak, want dat krijgt hij pas later in de film.

Bekijk hier de teaser trailer voor Lightyear:

Chris Evans

Na de release van de teaser deelde Chris Evans nog een woord van dank aan Pixar en regisseur Angus MacLane. “Animatiefilms speelden een gigantische rol in mijn kindertijd. Ze waren mijn ontsnapping. Mijn avonturen. Mijn dromen. Ze waren mijn eerste blik in de magie van storytelling en acteren. Aan Pixar en Angus MacLane: ‘bedankt’ komt niet eens in de buurt.”

Hij deelde ook een quote van zichzelf over zijn rol als Buzz Lightyear. “De uitspraak ‘een droom die werkelijkheid wordt’ wordt makkelijk in het rond gegooid, maar ik heb het nog nooit meer gemeend in m’n leven. Iedereen die me kent, weet dat ik een grote liefde heb voor animatiefilms. Ik kan niet geloven dat ik deel mag uitmaken van de Pixarfamilie en met deze briljante mensen mag samenwerken die verhalen vertellen zoals niemand anders dat kan. Hen aan het werk zien is pure magie. Ik moet mezelf elke dag knijpen om te zien of ik niet droom.”

Lightyear staat gepland om op 17 juni 2022 in de zalen te verschijnen.

Meer
Lees meer...