Chris Evans zal stem Buzz Lightyear verzorgen in nieuwe film over personage

Er komt een nieuwe film over Buzz Lightyear, de astronaut uit Toy Story. Dat heeft Disney laten weten op de jaarlijkse Investor Day. Daarop zijn alle reeksen en films voorgesteld die de komende jaren gemaakt zullen worden bij Disney.

Toy Story is zonder twijfel een van de populairste filmseries van Pixar. De films over speelgoed ontroerden de afgelopen 25 jaar jonge en oudere kinderen. En de verhalen van Woody en co zijn nog niet uitverteld. Zo komt Pixar 2022 met Lightyear, een film die volledig in het teken staat van Buzz Lightyear.

Lightyear

De nieuwe animatiefilm Lightyear zal dus dieper ingaan op Buzz Lightyear en daarbij zal het niet gaan over het speelgoedfiguurtje. Het zal namelijk gaan om de persoon waarop het speelgoedfiguurtje gebaseerd is. Zo komen we in de nieuwe film te weten dat Buzz Lightyear gebaseerd is op een echte astronaut, die we in de film beter zullen leren kennen.

Lightyear speelt zich dus af voor de films van Toy Story. Omdat het gaat over de astronaut Buzz Lightyear en niet het speelgoedfiguurtje is de kans klein dat we in de film de andere personages van Toy Story zullen tegenkomen.

Chris Evans

De stem van Buzz Lightyear wordt in de vier films van Toy Story verzorgd door Tim Allen. Maar omdat het in Lightyear niet gaat om het speelgoedfiguurtje, maar wel over de jonge jaren van de astronaut Buzz Lightyear, heeft Pixar een nieuwe stem gezocht.

Die stem vonden ze bij acteur Chris Evans. Evans werkt al een tijdje samen met Disney als Captain America in de films van The Avengers. We zullen wel nog even moeten wachten om hem te horen als Buzz Lightyear, want de release van de film staat gepland voor 17 juni 2022.

Bekijk hier een overzicht van alle nieuwe films en series die Disney heeft aangekondigd.

Meer
Lees meer...