Jaden Smith zou graag meespelen in live action-versie van ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’

Er lijkt maar geen einde te komen aan Spider-Man-gerelateerd nieuws. Spider-Man: No Way Home is een gigantisch succes in de cinema en ook de comics zijn weer aan een opmars bezig. Toch is het nog niet gedaan, want ook die andere Spider-Man-versie, Into the Spider-Verse, is populairder dan ooit. Er is al langer sprake van een live action-remake van de animatiefilm en dat weet ook acteur Jaden Smith. Hij solliciteerde alvast openlijk voor de rol van Miles Morales.

Op het eerste zicht lijkt Spider-Man: Into the Spider-Verse een animatieversie van de Spider-Man die we kennen uit de comics en de films, maar niets is minder waar. In de animatiefilm gaat het namelijk niet over Peter Parker, maar wel over Miles Morales. In de animatiefilm uit 2018 moet Morales de rol van Spider-Man op zich nemen en ontmoet hij nog heel wat andere Spider-Mans uit andere universums, waaronder Spider-Gwen, Spider-Man Noir en Spider-Ham. Samen vechten ze tegen Kingpin, een personage dat sinds kort ook in het Marvel Cinematic Universe te zien is.

Miles Morales

Spider-Man: Into the Spider-Verse won in 2018 een Oscar voor Beste Animatiefilm en is tot op vandaag gigantisch populair. Die populariteit is sinds de release van Spider-Man: No Way Home enkel nog maar gegroeid, aangezien ook daar met verschillende universums werd gewerkt en mensen nieuwsgierig waren naar nog meer Spider-Mans. Het grootste verschil is het feit dat de Spider-Man uit Into the Spider-Verse niet langer Peter Parker heet, zoals in alle voorgaande films, maar wel Miles Morales. Morales komt ook niet uit Queens, maar wel uit Brooklyn en heeft Puerto-Ricaanse en Afrikaanse roots.

Mogelijke namen

Die aanpassingen zorgen ervoor dat acteur Jaden Smith, zoon van Will Smith, zichzelf ziet als Miles Morales in een eventuele live action-remake van het verhaal. Die remake is nog niet officieel bevestigd, maar heel wat bronnen, waaronder techwebsite Giant Freaking Robot, gaan daar wel van uit. Smith deelde alvast zijn sollicitatie in via Twitter aan de hand van een simpele foto en dat zorgde voor heel wat hoopvolle reacties van Spider-Man-fans. Volgens een aantal onder hen weet hij meer over de remake en zou hij zelfs kans maken op de rol van Miles Morales.

Andere genoemde namen voor de rol zijn Caleb McLaughlin (Stranger Things), Miles Brown (Black-ish) en Chosen Jacobs (It). Of een van bovenstaande acteurs de kans krijgt om te schitteren als volgende Spider-Man en of (en wanneer) de live action-remake er daadwerkelijk komt, valt dus nog af te wachten.

Meer
Lees meer...