Remake van ‘The Fresh Prince of Bel-Air’ maakt nieuwe hoofdrolspeler bekend voor rol van Will Smith

Bel-Air, de reboot van de populaire serie The Fresh Prince of Bel-Air uit de jaren 90, heeft bekendgemaakt wie de hoofdrol zal spelen in de reeks. De makers kozen daarbij verrassend voor de relatief onbekende Jabari Banks. Hij zal binnenkort te zien zijn in de rol die Will Smith zo’n dertig jaar geleden groot heeft gemaakt.

In 1996 was de laatste aflevering te zien van The Fresh Prince of Bel-Air. Na zes seizoenen en 148 afleveringen hield de populaire sitcom er toen mee op. De voorbije jaren waren er meermaals geruchten over een reboot van de reeks, maar toch duurde het tot recent voor zo’n remake concreet werd.

Bel-Air

Alles kwam in een stroomversnelling toen superfan Morgan Cooper in maart 2019 een trailer online gooide voor de fictieve remake Bel-Air. Het filmpje ging meteen viraal en bereikte zo ook Will Smith. De wereldster was duidelijk fan van het idee van Cooper en ging er meteen mee aan de slag. Iets meer dan een jaar geleden kondigden Will Smith en Morgan Cooper officieel aan dat Bel-Air in de maak was als volwaardige serie. Na een opbod tussen streamingdiensten was het uiteindelijk Peacock die de reeks binnenhaalde en meteen twee seizoenen bestelde.

In tegenstelling tot de originele reeks The Fresh Prince of Bel-Air zal de remake Bel-Air geen sitcom zijn. Het wordt daarentegen een dramaserie met afleveringen van een uur. Hoewel Bel-Air zich in de hedendaagse Verenigde Staten zal afspelen en actuele problemen zal behandelen, blijft het originele idee behouden.

Jabari Banks

Will Smith moest dus op zoek naar een vervanger voor zijn eigen hoofdrol uit de jaren 90. Die vond hij in Jabari Banks. Het wordt de eerste rol ooit voor de jonge acteur die afkomstig is uit West Philadelphia. Het was Will Smith zelf die Banks het goede nieuws meldde zoals je kan zien in de video hieronder.

Meer
Lees meer...