‘The Fresh Prince of Bel-Air’ krijgt een reboot van de hand van Will Smith (en fan)

Bijna 25 jaar geleden is het al, dat de laatste aflevering van The Fresh Prince of Bel-Air werd uitgezonden. Hoog tijd dus voor een reboot. En die komt er ook echt aan! Bel-Air zou gebaseerd zijn op de gelijknamige dramatische trailer die een fan van de reeks vorig jaar heeft gemaakt.

Will Smith heeft zichzelf in de jaren 1990 als acteur op de kaart gezet met z’n rol in The Fresh Prince of Bel-Air. Da’s ondertussen al een hele tijd terug, en dus vond hij het tijd om de reeks nieuw leven in te blazen. En dat staat binnenkort ook te gebeuren!

Bel-Air

Vorig jaar ging een filmpje van superfan Morgan Cooper viraal. De regisseur had de trailer van Bel-Air op het internet gegooid. Da’s een dramatischere en iets meer duistere versie van de legendarische sitcom. Will Smith kreeg het filmpje ook te zien en liet al snel weten dat hij fan was.

De acteur ging met z’n studio, Westbrook Studios, aan het werk. Hij wilde de trailer verder uitwerken tot iets langers. En da’s hem blijkbaar gelukt, want volgens The Hollywood Reporter is het productiebedrijf Bel-Air aan verschillende streamingdiensten aan het voorstellen.

Nauw verbonden

Morgan Cooper is één van de schrijvers van de Fresh Princereboot. Chris Collins (The Wire, Sons of Anarchy, John Wicke 3) wordt de showrunner. Of de personages dezelfde namen zullen krijgen als in de originele versie, wie die personages zal vertolken en wanneer Bel-Air verschijnt, is nog niet bekend.

Behalve Will Smith als producer, heeft Bel-Air nog veel meer gemeenschappelijk met The Fresh Prince of Bel-Air. Zo zullen ook Quincy Jones, Benny Medina en co-creators Andy en Susan Borowitz de uitvoerend producenten van de nieuwe reeks zijn.

The Fresh Prince of Bel-Air is volledig terug te vinden op Netflix. Klaar met bingen? Zoek dan iets nieuws tussen de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...