Disney wilde eigenlijk Will Smith als Captain Hook in ‘Peter Pan & Wendy’, maar hij paste

Disney is druk in de weer met de live action-remake van Peter Pan. Drie van de belangrijkste personages zijn ondertussen al gecast: Alexander Moloney speelt Peter Pan, Ever Anderson speelt Wendy en Jude Law zou Captain Hook spelen. Maar voor die rol had Disney eigenlijk iemand anders voor ogen.

Dat Will Smith een topacteur is, da’s al lang geen geheim meer. Recent was de acteur nog te zien in Bad Boys For Life, de Bad Boys-film van ‘onze’ Adil El Arbi en Bilall Fallah. Iets eerder tekende hij ook nog present om Genie (Geest) te spelen in de live action-versie van Aladdin.

Captain Hook

En bijna was hij binnenkort in nog een live action-remake van een Disneyklassieker te zien. Want als het van Disney zelf afhing, zou Will Smith voor Peter Pan & Wendy de haak van Captain Hook op z’n arm vastbinden.

Maar daarvoor zou de acteur vriendelijk bedankt hebben, volgens een journalist van entertainmentwebsite Deadline. Het was diezelfde journalist die naar buiten bracht dat acteur Jude Law in gesprek is met Disney over de rol van Captain Hook.

Dat Will Smith voor die rol gepast heeft, komt eigenlijk niet helemaal als een verrassing. De acteur staat er namelijk om bekend om uitsluitend good guys te vertolken. Jude Law, langs de andere kant, is helemaal niet vies van een iets duisterdere rol.

Peter Pan en Wendy

De twee belangrijkste personages kregen al vlak voor de coronacrisis een acteur. Peter Pan zal vertolkt worden door de twaalfjarige Alexander Moloney. De actrice die Wendy zal spelen is even oud, en is de dochter van actrice Milla Jovovich. Ever Anderson is binnenkort ook al te zien in Black Widow. In die Disneyfilm speelt ze de jonge versie van Natasha Romanoff/Black Widow, het personage van Scarlett Johansson.

Meer
Lees meer...