‘Spider-Man: No Way Home’ is best bekeken Marvelfilm in België ooit

Het lijkt maar niet op te houden voor Spider-Man: No Way Home. Nog voor de release in december leek het er al op dat de film ondanks corona toch een groot succes ging zijn. Dat was zacht uitgedrukt, want ongeveer een maand later heeft de film Avengers: Endgame voorbijgestoken en is het de meest bezochte Marvelfilm in België ooit.

Spider-Man: No Way Home werd door fans al langer aangekondigd als de nieuwe Avengers: Endgame. De hype rond de film begon al toen Marvel aankondigde dat de schurken uit de vorige Spider-Mans ook te zien zouden zijn en het enthousiasme werd alleen maar groter naarmate de tijd vorderde. Dat uitte zich vanaf het openingsweekend al in de bezoekcijfers.

Populairder dan de Avengers

Exacte cijfers zijn niet bekend, maar Sony kon met zekerheid zeggen dat de film een gigantische hit is en dat het zelfs alle Avengers-films heeft ingehaald. Dat is wat voor een film over één bepaalde superheld. De film kon natuurlijk rekenen op heel wat verrassingen, cameo’s en andere namen uit het MCU zoals Benedict Cumberbatch (Dr. Strange), maar toch is Tom Hollands Spider-Man een personage dat ontzettend graag gezien wordt door het publiek. Dat geldt ook voor zijn collega’s Jacob Batalon (Ned) en Zendaya (MJ).

Het meest opvallende aan het record is het feit dat het behaald werd tijdens een cruciale fase in de coronacrisis. Toen de film nog maar een aantal weken in de zalen speelde, leek het erop dat de bioscopen in het land moesten sluiten. Gelukkig konden de zalen toch snel terug open, en kon de pletwals van Spider-Man: No Way Home gewoon verdergaan. Door de titel van ‘Best bezochte Marvelfilm ooit’ komt die ook terecht in de top 15 van ‘Best bezochte films in België ooit’. Een grote eer, zeker in het midden van een pandemie.

Bekijk de Spider-Man: No Way Home trailer hier:

Benieuwd wat Marvel nog voor ons in petto heeft dit jaar? Bekijk de lijst hier.

Meer
Lees meer...