‘Spider-Man: No Way Home’ heeft derde beste openingsweekend ooit

Spider-Man: No Way Home is sinds vorige week in de zalen en kan nu al gezien worden als een groot succes. Verschillende fans noemden de film al “de beste Spider-Manfilm ooit” en ook de critici zijn enthousiast over de derde film met Tom Holland als het titelpersonage. Nu het eerste weekend van de film erop zit, weten we dat het ook een box-officesucces is.

Bij ons is Spider-Man: No Way Home nu al vijf dagen te bekijken in de cinema en heel wat mensen zaten duidelijk al lang te wachten op de film. Op de eerste dag gingen zo al bijna 40.000 Belgen naar de cinema om de film te bekijken, waarmee het de derde beste openingsdag van het jaar heeft. Maar ook in het buitenland trekt iedereen massaal naar de cinemazalen om de nieuwste Spider-Man te bekijken.

587 miljoen dollar

In het eerste weekend haalde Spider-Man: No Way Home 587 miljoen dollar (zo’n 521 miljoen euro) op. Daarmee staat het op de derde plaats ooit. Spider-Man: No Way Home moet daarbij twee andere Marvelfilms voorlaten. Het gaat om Avengers: Endgame (2019) met een monsteropbrengst van 1,2 miljard dollar (ongeveer 1,1 miljard euro) en Avengers: Infinity War (2018) met 640 miljoen dollar (zo’n 570 miljoen euro).

Een belangrijke kanttekening hierbij is uiteraard dat Avengers: Endgame en Avengers: Infinity War verschenen voor de uitbraak van de coronapandemie. Op dat moment waren alle cinemazalen ter wereld nog open, wat nu niet het geval is. Zo zijn bijvoorbeeld in Nederland de cinemazalen op dit moment gesloten. Maar ook in landen waar de zalen geopend zijn, konden de cinemazalen toen ook nog volledig vol zitten en waren er ook geen beperkingen zoals een Covid Safe Ticket of het verplichte dragen van een mondmasker. Ook verschenen de twee Avengers-films meteen in China, de grootste markt ter wereld. Het is nog niet duidelijk wanneer Spider-Man: No Way Home daar in de zalen komt.

Beste openingsweekend in Noord-Amerika sinds start pandemie

In Noord-Amerika haalde Spider-Man: No Way Home in z’n eerste weekend 253 miljoen dollar (zo’n 225 miljoen euro) op. Daarmee is het het beste openingsweekend van het jaar en zelfs het beste openingsweekend sinds de start van de coronapandemie in 2020.

Sinds de uitbraak van het coronavirus kon geen enkele film in het eerste weekend meer dan 100 miljoen dollar (zo’n 89 miljoen euro) ophalen. Het “coronarecord” stond op naam van – ja, opnieuw een Marvelfilm – Venom: Let There Be Carnage. Die haalde 90 miljoen dollar op in z’n openingsweekend. Bij de nieuwste Spider-Man gaat het dus om meer dan dubbel zoveel.

Bekijk hier de trailer voor Spider-Man: No Way Home:

Meer
Lees meer...