‘Spider-Man: No Way Home’ komt vandaag uit: acteurs roepen op om geen spoilers te verspreiden

Het is eindelijk zover! Vandaag, op woensdag 15 december 2021, verschijnt Spider-Man: No Way Home eindelijk in de bioscoop. De derde film met acteur Tom Holland in de rol van Peter Parker ging eerder deze week al in première in Los Angeles, en daar lieten de acteurs alvast weten niet van spoilers te houden. Een aantal van hen riepen zelfs op om geen dingen van de film te delen, zodat iedereen kan genieten als ie gaat kijken.

Daarmee willen Marvel en Sony vooral vermijden dat de sociale media al vol staan, nog voor de film in alle landen te zien is. Spider-Man: No Way Home is de belangrijkste Marvelfilm sinds Avengers: Endgame en dat vertaalt zich op alle vlakken. Belgische bioscopen lanceerden een voorverkoop, de film kwam in vele landen vroeger uit dan verwacht en in het Verenigd Koninkrijk gingen mensen zelfs om zes uur in de ochtend naar de bioscoop om de film te kunnen zien. De publieksreacties tijdens de première in Los Angeles deze week waren ook de luidste sinds Endgame, wat al heel veel wil zeggen. Het is waanzin.

Geen spoilers

Nieuwe Marvelfans zullen het vast en zeker wel weten, het is bijna onmogelijk om onder spoilers uit te komen. Als je Avengers: Endgame niet hebt gezien in de bioscoop, dan wist je waarschijnlijk al wat er ging gebeuren voor je hem zelf eindelijk keek. Die schrik hebben Sony en Marvel (en heel veel fans) nu ook bij de nieuwe Spider-Man-film. Daarom riepen acteurs Tom Holland, Zendaya (MJ), Jamie Foxx (Electro) en Jacob Batalon (Ned) in een korte video op om zo weinig mogelijk te spoilen. De grootste reden daarvoor is misschien wel de mogelijkheid dat een aantal (on)verwachte personages en acteurs hun intrede zullen maken in No Way Home.

Natuurlijk speelt het gerucht dat de vorige twee Spider-Mans, Tobey Maguire en Andrew Garfield, tevoorschijn zullen komen, maar ook een ander belangrijk personage uit de comics wordt genoemd. In Hawkeye werd al subtiel verwezen naar Kingpin, de nonkel van Maya Lopez (gespeeld door Alaqua Cox). Hij is een New Yorkse schurk die het in de comics al vaak aan de stok kreeg met Spider-Man en Daredevil. Velen zijn er dus ook van overtuigd dat Kingpin snel zal opduiken in het Marvel Cinematic Universe, en dat hij misschien die andere vijand van hem, Daredevil zal meenemen. Of dat in Spider-Man: No Way Home gaat gebeuren, zal je zelf moeten achterhalen.

Spider-Man: No Way Home is vanaf vandaag, 15 december 2021, in alle Belgische bioscopen te zien.

Meer
Lees meer...