Tom Holland goes musical: acteur speelt Fred Astaire in nieuwe biopic

De laatste jaren is Tom Holland niet van het grote scherm weg te slaan. De Britse acteur, die binnenkort te zien is in de nieuwe Spider-Man: No Way Home, gaat nu namelijk de rol van Fred Astaire spelen in een nieuwe biopic over de danser, zanger en acteur. Astaire was een van de grootste namen in Hollywood tussen de jaren ’30 en ’60, en was vooral bekend door zijn rollen in musicalfilms. Ook voor Tom Holland zal het niet zijn eerste musicalrol worden.

Vorige week werd nog bekend gemaakt dat Tom Holland zou terugkeren in een nieuwe Spider-Man trilogie, en ook deze week is er leuk filmnieuws over de acteur. Hij mag namelijk zijn dansbenen bovenhalen om de rol van acteur Fred Astaire te gaan spelen in een nieuwe biopic van Sony. Terwijl het filmproject nog in zijn beginstadium staat, zijn er toch al redenen genoeg om er enthousiast van te worden. Astaire was namelijk een van de beste en meest bekende musicalacteurs en dansers die Hollywood ooit heeft gekend. Van 1930 tot ongeveer 1970 was de acteur te zien in de meest populaire Amerikaanse musical- en dansfilms.

Danstalent

Dat Tom Holland de rol zal spelen, maakte hij zelf bekend in een interview met AP Entertainment tijdens een Spider-Man evenement. “Ja, ik zal Astaire spelen. Het script kwam een week geleden toe, maar ik heb het nog niet gelezen”, vertelde hij. Veel fans zullen niet versteld staan van de casting, want Tom Holland heeft zich al vaker bewezen als danstalent. Zo liet hij een aantal jaren geleden zijn talenten zien tijdens de Lip Sync Battle van Comedy Central. Daarin verbaasde hij vriend en tegenstander (op dat moment actrice en collega Zendaya) met zijn versie van Rihanna’s Umbrella. Met afgewerkte dansmoves, pirouettes en de nodige lenigheid werd die versie een wereldwijde hit.

Daarnaast speelde Holland als kleine knaap ook de hoofdrol in de musical Billy Elliot in Londen. Daarvoor leerde hij ballet, acrobatie en tapdans. Iets wat hij voor zijn rol als Fred Astaire ook zeker kan gebruiken. Holland zat als voorbereiding voor zijn rol als Billy Elliot zelfs op een speciale school, die hem optimaal voorbereidde voor de rol. De acteur heeft dus de nodige scholing en ervaring. Wij zijn alvast benieuwd!

Bekijk hier de populaire Lip Sync Battle van Tom Holland:

Meer
Lees meer...