Rihanna gehuldigd als Nationale Heldin in thuisland Barbados

Groot feest in Barbados! Het eiland vierde gisteren hun onafhankelijkheid en is vanaf nu een republiek. Dat werd gevierd met de inauguratie van de nieuwe president Sandra Mason. Tijdens die ceremonie werd ook zangeres Rihanna in de bloemetjes gezet. De zangeres, die eigenlijk Robyn Rihanna Fenty heet, kreeg de titel van Nationale Heldin van Barbados.

Op 30 november 2021 is Barbados uitgeroepen tot een republiek. Dat betekent dat de Britse Queen Elisabeth niet langer staatshoofd is van het land, maar dat Barbados vanaf nu geleid zal worden door een president. Die nieuwe president heet Sandra Mason, en werd gisteren tijdens de inauguratie gevierd. Maar Mason was niet de enige die in de belangstelling stond, ook zangeres Rihanna pikte haar graantje mee en werd officieel tot Nationale Heldin gekroond.

Shine bright like a diamond

Rihanna was al sinds 2008 een ambassadrice van Barbados. Eerst als cultuurambassadrice, en later, vanaf 2018, werd de zangeres een algemeen uithangbord van alles wat het eiland te bieden had. Vanaf vandaag, 30 november 2021, kan ze daar dus de titel van Nationale Heldin aan toevoegen. Die titel werd haar officieel ‘overhandigd’ door de eerste minister van het land, Mia Mottley. De minister had er ook nog een positief woordje over Rihanna aan toe te voegen.

In een video van de Britse nieuwssite The Guardian, is te horen hoe Mottley verwijst naar een van Rihanna’s bekende songs Diamonds wanneer ze haar de titel geeft. “Ik hoop dat je blijft schijnen als een diamant en je natie blijft eren in je werk, je acties en aan ons blijft denken, waar je ook bent of gaat.” Rihanna werd in 1988 geboren in Saint-Michael en woonde op Barbados totdat ze ontdekt werd door een Amerikaanse producer.

Bekijk de benoeming van Rihanna in de video van The Guardian hieronder:

Meer
Lees meer...