Rihanna is miljardair: zo ging ze van zangeres naar zakenvrouw

De zangeres Rihanna mag zich sinds kort officieel miljardair noemen. De zangeres, die afkomstig is uit Barbados, breidde haar activiteiten enkele jaren geleden uit met het make-up- en modelabel Fenty en dat leverde haar heel wat geld op.

Rihanna is op dit moment 1,7 miljard dollar (1,4 miljard euro) waard, zo weet Forbes. Dat maakt haar de rijkste zangeres ter wereld en ook de op één na rijkste vrouw in de entertainmentindustrie. Daarbij moet ze enkel Oprah Winfrey voor zich houden.

Fenty

Het overgrote deel van het vermogen van Rihanna komt niet uit haar muziekcarrière, maar wel uit haar bedrijf Fenty. In 2017 richtte Rihanna Fenty Beauty op, haar eigen make-up merk. Het merk werd vernoemd naar de achternaam van de zangeres, die eigenlijk Robyn Fenty heet. Fenty Beauty scoorde meteen door de grote inclusiviteit in foundation, waarbij de kleuren van de foundations geschikt waren voor alle huidskleuren.

Later werd Fenty uitgebreid met de lingerielijn Savage x Fenty en ook die vielen in de smaak. Ook bij de lingerielijn stond inclusiviteit voorop, zo waren de stukken er voor alle maten en liepen er ook modellen van verschillende maten mee in de modeshows. Zo wist Rihanna twee gigantische merken uit de grond te stampen die haar een miljardair maakten en haar daarmee de titel van rijkste zangeres ter wereld opleverde. Al is zingen dus al lang niet meer het enige wat Rihanna doet.

Meer
Lees meer...