Rihanna is de volgende artiest die weigert dat Trump haar muziek gebruikt

Rihanna is de volgende artiest die weigert dat Trump haar muziek gebruikt

Er zal geen muziek van Rihanna meer te horen zijn op politieke evenementen van Donald Trump. De zangeres heeft op Twitter laten weten dat ze het niet langer toestaat dat de republikeinse president haar nummers gebruikt als deel van zijn campagne. Ze schaart zich daarmee achter een hele hoop artiesten die dit al weigerden.

Donald Trump heeft alweer tientallen nummers minder om te spelen op zijn evenementen. Want de Amerikaanse zangeres Rihanna is de zoveelste artiest die weigert dat zijn/haar muziek nog gebruikt wordt door de Amerikaanse president?

Stop The Music

Donald Trump gebruikte op één van zijn evenementen in de aanloop naar de midterms van 6 november het nummer Don’t Stop The Music, een nummer van Rihanna. Philip Rucker, journalist bij The Washington Post, was hierbij aanwezig en tweette: “Het is al een miljoen keer gezegd, maar hier is de miljoen en eerste keer – de rallies van Trump zijn anders dan eender wat in politiek. Op dit moment speelt Don’t Stop The Music in Cahattanooga terwijl er gratis Trump-T-shirts in het publiek worden geworpen, zoals op een sportwedstrijd. Iedereen houdt hiervan.” Een vreemd tafereel dus op een politiek evenement en eentje dat niet lang meer zal plaatsvinden. Althans niet als het van Rihanna afhangt.

De zangeres reageerde namelijk op de tweet en was daarbij klaar en duidelijk. “Niet voor lang meer … ik noch mijn mensen zullen ooit op of in de buurt van zo’n tragische rally aanwezig zijn. Bedankt voor de heads up, Philip!” Zo is Rihanna de zoveelste artiest in het rijtje artiesten die weigeren dat hun muziek gebruikt wordt door Amerikaans president Donald Trump.

Colin Kaepernick

Dit is niet de eerste keer dat Rihanna kritiek heeft op het beleid van Donald Trump. Eerder weigerde ze al de Halftime Show van de Super Bowl. Ze deed dat uit steun voor Colin Kaepernick, de NFL-speler die als eerste knielde tijdens het volkslied.

Hij deed dit als protest tegen het politiegeweld en racisme tegen zwarte Amerikanen. Het knielen werd al snel gezien als een vorm van protest tegen het beleid van president Donald Trump, die liet weten dat “de klootzakken die onze vlag niet respecteren ontslagen moesten worden”.

Axl Rose

Ook Axl Rose, de zanger van Guns N’ Roses, liet weten dat hij niet langer toestaat dat Trump muziek van de band gebruikt tijdens zijn rally’s. “Guns N’ Roses heeft zich, net zoals vele andere artiesten, gekeerd tegen het ongeoorloofde gebruik van hun muziek op politieke evenementen. We hebben formeel gevraagd om onze muziek niet te spelen op Trump rally’s of andere Trump-gerelateerde evenementen.

In een volgende tweet liet Rose zelfs weten dat hij het eigenlijk wel ironisch vindt dat Donald Trump zijn muziek gebruikt. “Persoonlijk vindt ik de ironie wel leuk van Trump-supporters die luisteren naar anti-Trump-muziek op z’n rally’s”, tweette hij. “Maar ik denk dat niet veel onder hen dat doorhebben of erom geven.” Verder deelde hij ook al een foto van zijn stembrief met daarbij de boodschap “Vote blue, bitches“. Waarmee hij dus oproept om op de democraten te stemmen en niet op de republikeinse partij van Donald Trump.

Pharrell Williams sleepte de Amerikaanse president vorige week nog voor de rechter omdat hij z’n nummer Happy speelde op de dag dat elf mensen het leven lieten in een schietpartij in een synagoge. Ook artiesten als Adele, The Beatles, Steven Tyler van Aerosmith en Elton John.

Gesponsorde artikelen