Zendaya bewijst dat ze de titel van Fashion Icon 2021 écht verdient

Zendaya did it again! De Dune-actrice serveert ons keer op keer iconische looks, die onze mond doen openvallen van verbijstering en vooral bewondering. En ook deze week woensdag was dat het geval. De jonge actrice verscheen op de CFDA Awards in een prachtige rode ensemble om haar prijs als dé Fashion Icon van 2021 in ontvangst te nemen. Daarmee bewijst ze dat die titel welverdiend is.

Op haar historische avond tijdens de 2021 CFDA Awards op woensdag 10 november, stapte de 25-jarige Zendaya op de rode loper in een verbazingwekkende tweedelige rode jurk van Vera Wang, waarmee ze precies bewees waarom ze dit jaar de Icon Award ontvangt. Daarbij is Zendaya de jongste ster ooit die deze prijs in ontvangst mag nemen. Ze volgt in de voetsporen van actrices Tracee Ellis Ross (Girlfriends, Black-ish) en Jodie Comer (Killing Eve, Free guy), die de award wonnen de jaren ervoor. Maar ook de allergrootste sterren en mode-iconen zoals Queen B, Naomi Campbell, Jennifer Lopez en Rihanna, kregen in het verleden al de eer om die prestigieuze titel te ontvangen.

Zendaya: een icoon

Het is een belangrijk moment voor Zendaya, die al jarenlang schittert op rode lopers sinds ze bekend werd als Disney-ster in Shake It Up en K.C. Undercover. In tien jaar tijd heeft ze dus haar unieke plaats als fashionista, muze en gezicht van luxemerken Bulgari, Tommy Hilfiger, Valentino en Lancôme verstevigd.

Zendaya is ook de allerjongste Emmywinnaar ooit. Ze won vorig jaar een Emmy Award als Beste actrice in een dramaserie, voor haar rol in de HBO-serie Euphoria. Van mijlpalen gesproken! Zendaya versierde haar opvallende rode outfit op de CFDA Awards, de bandeau en de volumineuze rok, met een 60 karaat Bulgari diamanten armband en collier. Daarbij had ze ook oog voor detail, want met haar rode manicure voegde ze nog een extra accent aan haar outfit toe, meldt E! News.

De prijs sluit ook een onvergetelijk jaar af vol met iconische looks van Zendaya. En dat vooral dankzij haar stylist – of ‘goede fee’ eerder- Law Roach, een naam die de echte fashionista’s zullen herkennen uit het programma America’s Next Top Model.

De actrice promootte dit jaar al haar acteerprestaties in Dune, sierde de cover van de Britse Vogue en liep over de rode loper van de Oscars in een gedurfd gele Valentino-jurk, een moment dat fans collectief de adem benam.

Bewonder de prachtige look van Zendaya hieronder:

(tekst loopt door onder de post)

Één ding is zeker: Zendaya weet als geen ander hoe de show te stelen met haar looks. De actrice wordt wel niet enkel bewonderd voor haar gevoel voor mode, maar ook door de grote impact die ze op de wereldwijde mode-industrie uitoefent. Met haar eigen kledingmerk ‘Daya’ was de Spider-Man-actrice een grote inspiratie voor veel andere bedrijven. Dit was grotendeels te danken aan het feit dat ze gender-fluid kledingitems normaliseerde en een ruime assortiment aan verschillende kledingmaten ter beschikking stelde, cause size doesn’t matter. Hiermee liet Zendaya zien dat mode wel degelijk voor iedereen is, schrijft Harper’s Bazaar.

Bekijk hieronder een paar van Zendaya’s meest adembenemende looks:

Meer
Lees meer...