YouTuber maakt eigen Spider-Man-pak en beklimt er een gebouw mee

Dat YouTube de nieuwe goudmijn is voor durvers en creatieve geesten, is al even geweten. Terwijl de Amerikaanse YouTuber Mr. Beast laatst nog een levensechte versie van Squid Game organiseerde, is een andere creator met de naam Jlaservideo op het idee gekomen om zelf Spider-Man te worden. Hij maakte het pak na, en klom er zelfs een gebouw mee op.

Nadat de film Spider-Man: No Way Home in de zalen kwam, is de superheld uit Queens niet meer weg te denken uit de kranten en op sociale media. Spider-Man is (terug) hot, en heel wat mensen springen op dat succes. Zo ook YouTuber Jlaservideo, die eigenlijk Jake Laser heet. Hij wou het blauw-rode pak volledig namaken, met als doel een echt gebouw te beklimmen. 

Kleine zuignappen

Om dat te doen was er uiteraard meer nodig dan enkel gebeten worden door een spin, of je pak cadeau krijgen van een wereldberoemde wetenschapper en biljonair. Jlaservideo maakte gebruik van kleine, maar enorm krachtige zuignappen die hij dan aan zijn simpel Spider-Man-pak vastmaakt. In totaal telde het pak vier zuignappen, twee voor de armen en twee voor de benen. Aan iedere zuignap werd ook een klein luchtpompje vastgemaakt, zodat het zou blijven functioneren. 

Uiteindelijk heeft de YouTuber het ook echt uitgeprobeerd op een hoog gebouw, dat wel volledig recht was en dus geen veranderingen in diepte had. Op die manier was het voor Jake het meest veilig. Voor hij aan het avontuur begon volgde hij natuurlijk eerst een aantal klimlessen. Uiteindelijk werd de YouTuber tijdens zijn beklimming wel ergens aan vastgemaakt, omdat niemand echt zeker was van de sterkte van het pak en of het allemaal wel zo’n goed idee was. Ook Youtuber David Dobrik kwam een kijkje nemen tijdens Jake’s klimpoging. Of het pak een gat op de markt is, dat weten we niet. Maar het ziet er alleszins supercool uit!

Bekijk de video hier:

Meer
Lees meer...