YouTubeversie van ‘Squid Game’ van MrBeast met prijzenpot van 456.000 dollar gaat viraal

Squid Game spelen in het echt … op het eerste zicht klinkt het niet meteen als een leuk plan, maar als je weet dat je niet kan sterven en wel kans maakt op een gigantische geldprijs verandert dat natuurlijk al snel. Het is dan ook zo’n versie die de populaire YouTuber MrBeast organiseerde en daarvoor spaarde hij kosten nog moeite.

Er zijn sinds de release van Squid Game al verschillende kleinschalige initiatieven geweest om een eigen real-life variant van het spel te organiseren, maar geen enkel plan was zo ambitieus als dat van MrBeast. De Amerikaanse YouTuber, die met meer dan 78 miljoen abonnees een van de populairste accounts wereldwijd heeft, is dan ook niet vies van een stunt. De voorbije jaren gaf hij zo al meerdere miljoenen in cash en cadeaus weg in zijn video’s.

Toen hij halverwege oktober aankondigde Squid Game na te maken, wisten we dan ook dat we ons aan iets groots konden verwachten. Hij beloofde alle decors zo realistisch mogelijk na te bouwen, 456 deelnemers te zoeken en de winnaar 456.000 dollar (iets meer dan 400.000 euro) te geven.

3,5 miljoen dollar kosten

MrBeast, die in het echt Jimmy Donaldson heet, gaf zichzelf één maand de tijd om het project klaar te krijgen. In totaal spendeerde hij – mede met de hulp van een gamesponsor – 2 miljoen dollar aan de decors en een andere 1,5 miljoen dollar aan prijzengeld. Vooraf en tijdens het spel door geeft de YouTuber namelijk regelmatig extra geld weg aan deelnemers of kijkers op zijn kanaal.

Het resultaat van die maand hard werken, is sinds deze week te zien op YouTube en het moet gezegd: MrBeast leverde indrukwekkend werk af. De decors zien er haast identiek uit en zelfs het ‘doodschieten’ is leuk nagebootst. De hele video duurt zo’n 25 minuten, maar is spannend van begin tot eind. Op 2 dagen tijd behaalde de clip dan ook al meer dan 56 miljoen views.

Bekijk hier de Squid Game-versie van MrBeast:

Meer
Lees meer...