Real-life ‘Squid Game’-evenement op komst in Verenigde Arabische Emiraten

Squid Game mag dan al de hit van het moment zijn op Netflix, toch zouden de meeste mensen uiteraard liever niet echt moeten meespelen met de vreselijke spelletjes uit de Zuid-Koreaanse reeks. Een variant van het spel – niet op leven en dood – daarentegen kan wel op heel wat interesse rekenen. Dat bleek alvast bij zo’n initiatief in de Verenigde Arabische Emiraten.

Het Koreaans Cultureel Centrum in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, organiseert op 12 oktober het KCC Squid Game Event. Honderden mensen schreven zich in voor het spel, maar in totaal zullen maar twee teams van vijftien personen mogen deelnemen.

Zij zullen het tegen elkaar opnemen in in totaal vijf verschillende spellen. Om diverse redenen besloot de organisatie het finale squid game en touwtrekken niet op te nemen in hun programma. Wel zullen de deelnemers ddakji spelen. Dat is het spel met het blauwe en rode gevouwen papier waarmee The Salesman (Gong Yoo) kandidaten lokt in Squid Game. Daarnaast staan tijdens het evenement ook 1, 2, 3 … Piano, de dalgona suikerkoekjes challenge, knikkeren en de glazen brug op de planning.

Twee belangrijke verschillen

Wie deelneemt aan het spel krijgt ook de gepaste outfit net zoals in het programma, en ook de spelleiders zullen de typische rode overall met een zwart masker dragen. Het KCC Squid Game Event verschilt op twee belangrijke vlakken wel van het echte Squid Game. Het positieve is dat verliezers uiteraard niet geëlimineerd worden, maar gewoon mogen toekijken hoe hun medekandidaten het er verder vanaf brengen. Het negatieve is dat de winnaar van het spel geen gigantische prijzenpot krijgt, maar het moet stellen met de eer.

Meer
Lees meer...