‘Squid Game’: Zo maak je de dalgona suikerkoekjes zelf

Squid Game is dé rage van het moment en op TikTok doen fans van de reeks de dalgona/suikeerkoekjes opdracht zelf. Als je dat ook wil proberen, hebben we hier het recept om het koekje zelf te maken en te ontdekken of jij de opdracht zou overleven.

Meedoen aan de echte Squid Game zien wij niet zitten. Maar wie gekeken heeft, vraagt zich sowieso wel af of hij, zij of hun de opdrachten zou overleven. En één van die opdrachten is makkelijk thuis te doen. Opdracht twee ofwel de dalgona opdracht kan je perfect thuis proberen (zonder het risico om eraan te sterven).

Recept

Het recept voor de koekjes is eigenlijk heel simpel, maar het is makkelijk om het te lang te laten bakken en het zo te doen mislukken. Alles wat je nodig hebt is een stalen pollepel (of een pot/pan), suiker, baking soda, een vel bakpapier, een kom met een platte bodem en een vormpje naar keuze (we raden een driehoek, vierkant of cirkel aan en vooral geen paraplu).

  1. Doe twee eetlepels suiker in de pollepel (of pan/pot) en houdt die boven het vuur.
  2. Wanneer de suiker aan de randen begint te smelten, begin je te roeren zodat de suiker gelijkmatig smelt.
  3. Als de suiker volledig gesmolten is en er geen brokjes meer zijn, haal je de lepel van het vuur. Op dat moment voeg je 1/16de van een koffielepel (of gewoon een snuifje) baking soda toe en roer je het goedje snel door elkaar. Indien nodig kan je het nog eens dichter bij het vuur houden als het niet goed mengt.
  4. Wanneer alles gemixt is, zou je een caramelkleurig en licht schuimend goedje moeten krijgen dat ongeveer dubbel zoveel is als voor je de baking soda toevoegde. Dat giet je op een bakpapier.
  5. Na 10 tot 15 seconden druk je het plat met een kom met een platte bodem. En meteen daarna duw je je vormpje erin, waarbij je erop moet letten dat je het niet volledig tot de bodem duwt. Want dan is het spel natuurlijk wel heel makkelijk te winnen.

Deel je uitslag zeker op TikTok in de speciale Squid Game-challenge. Veel succes!

@jasmineandtea

Reply to @awkwardjas squid game dalgona recipe #달고나게임 #jasmineandtea

♬ Game over! – Harris Cole
Meer
Lees meer...