Zuid-Koreaanse reeks ‘Squid Game’ is de hit van het moment op Netflix en dat is meer dan terecht

Met Squid Game staat er een verrassende naam hoog in de lijst van meest populaire Netflixseries van het moment. De Zuid-Koreaanse reeks gaat over een luguber survivalspel waarbij 456 personen met financiële problemen strijden voor een prijzenpot van 45,6 miljard won (33 miljoen euro). Dat doen ze door eenvoudige kinderspelletjes, waarbij hun leven op het spel staat.

Helemaal bovenaan de wereldwijde ranking van populairste Netflixseries vinden op dit moment uiteraard Sex Education. Die reeks lanceerde recent zijn derde seizoen en wordt dan ook door alle fans gebinged. Op plaats 2 staat echter het veel minder bekende Squid Game, voor Lucifer, La Casa de Papel en Clickbait.

De negen afleveringen van de Zuid-Koreaanse reeks staan sinds 17 september op Netflix en enkele dagen later werd het al een hit. Ook in België is het op dit moment de tweede populairste serie op Netflix.

Lugubere spelletjes

Squid Game is niet je alledaagse romantische K-drama, integendeel. In de reeks zien we hoe 456 mensen door een mysterieuze groep zijn samengebracht in geheime locatie. Daar wordt hen verteld dat ze kans maken om 45,6 miljard won (33 miljoen euro) te winnen door mee te doen aan eenvoudige kinderspelletjes. Aangezien de geselecteerde deelnemers allemaal op de een of andere manier financiële problemen hebben, klinkt het voorstel op het eerste zicht heel aanlokkelijk. Al tijdens het eerste spel – een soort ‘één twee drie piano’ – blijkt echter dat niet alles zo onschuldig is als het lijkt. Wie na het omdraaien van de virtuele spelleider nog beweegt, wordt namelijk doodgeschoten.

Het concept van Squid Game op doet het eerste zicht denken aan gelijkaardige verhalen zoals recent nog The Hunger Games, al is het verschil hier dat de deelnemers – door hun schulden – vrijwillig in het spel blijven. Dat alles zorgt voor een extra emotionele laag, want al snel zien we dat de reden waarom de personages financiële problemen hebben heel verschillend zijn. Bij de ene is dat namelijk al wat onschuldiger dan bij de andere.

Squid Game is een van de eerste Zuid-Koreaanse Netflix Originals. Regisseur van dienst is Hwang Dong-hyuk, bekend van de film My Father. De uitgebreide cast bestaat uit heel wat hoog aangeschreven Zuid-Koreaanse acteurs en actrices.

Bekijk hier de trailer van Squid Game

Zoek je nog iets anders om te bekijken? Ga dan zeker eens naar onze lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...