Komt er een vierde seizoen van ‘Sex Education’ op Netflix?

De derde seizoen van Sex Education staat nog maar enkele dagen op Netflix, maar uiteraard hebben heel wat fans de acht afleveringen af gebingd. Zij vragen zich dan ook af of er een vierde seizoen van de succesvolle reeks komt, maar voorlopig is daar nog geen duidelijkheid over. (Let op: lichte spoilers mogelijk)

Dat Netflix nog geen bevestiging heeft gegeven over een eventueel vierde seizoen van Sex Education is niet onlogisch. De streamingdienst heeft de gewoonte om met zo’n nieuws altijd pas bekend te maken enkele weken na de release van het meest recente seizoen. Zo kan het zien of het programma nog populair genoeg is om in te blijven investeren.

“We weten niet of er nog meer seizoenen zullen zijn. Het is op dit moment uit onze handen. Ik wou dat ik je meer kon vertellen; Ik weet het echt niet”, zei hoofdrolspeler Asa Butterfield (Otis) recent nog in Cosmopolitan. Hij voegde er ook aan toe dat hij open stond voor een Kerstfilm rond Sex Education en een eventuele spin-off van de reeks als er goed over nagedacht wordt.

Otis en Maeve

Ondanks het uitblijven van de officiële bevestiging van Netflix lijkt het heel onwaarschijnlijk dat de streamingdienst de reeks nu plots zou schrappen. Heel wat verhalen in Sex Education – met voorop de kus tussen Maeve, gespeeld door Emma Mackay, en Otis – zijn namelijk totaal nog niet afgerond.

Ook Asa Butterfield gaf al aan dat hij graag zou zien hoe de relatie tussen hem en Maeve zich verder ontwikkelt. “Ik zou ze graag zien … kijk naar het grotere geheel … om zichzelf beter te leren kennen en meer gefocust te zijn op hun relatie met zichzelf of hun platonische relaties met hun vrienden en familie”, besloot hij.

Meer
Lees meer...