Left Right
scrollTop top

David Dobrik deelt eerste nieuwe vlog op YouTube na controverse


David Dobrik vlog
© YouTube David Dobrik

YouTuber David Dobrik is terug. Na verschillend controverses liet hij in maart weten dat hij een pauze zou nemen van YouTube. Daarbij maakte hij niet duidelijk hoe lang die pauze zou duren. Maar vandaag is hij terug met een nieuwe vlog.

Begin dit jaar kwam YouTuber David Dobrik in een slecht daglicht te staan. Het ging aanvankelijk beschuldigingen dat hij zijn collega’s uit de Vlog Squad respectloos behandelde, maar later kwam er heel wat meer bovendrijven. Door alle controverses kondigde Dobrik aan dat hij een pauze zou nemen, maar die zit er nu op.

David Dobrik

De eerste beschuldigingen kwamen vanuit David Dobriks eigen cirkel. Nick Keswani en Seth Francois, twee voormalige leden van de Vlog Squad kwamen naar buiten met verhalen over hun tijd in de groep. Daarbij sprak Nick Keswani over hoe hij “gebruikt werd als een boksbal” en dat het zo ver ging dat hij zich depressief en suïcidaal voelde. Francois vertelde dan weer in een podcast over hoe hij door Dobrik gedwongen werd om “racistische stereotiepe moppen te maken” en hoe hij zonder dat hij er toestemming voor had gegeven, moest kussen met Jason Nash, een ander lid van de Vlog Squad.

Maar het grootste schandaal kwam iets later. Toen bracht Insider het verhaal van Hannah (pseudoniem). Zij was in 2018 te zien in een van de vlogs van de Vlog Squad. Ze werd opgetrommeld als figurante op een feestje, maar werd op de set dronken gevoerd en verkracht door Dominykas Zeglaitis. De andere leden van de Vlog Squad keken toe op de feiten. De beelden van Hannah op het feestje, hoe ze samen met Zeglaitis naar de slaapkamer ging en hoe de rest van de Vlog Squad aan de deur stond te lachen, zaten vervat in de vlog. Deze vlog werd wel al snel, op vraag van Hannah, verwijderd. Toch werd hij meer dan 5 miljoen keer bekeken.

Het volledige verhaal over Hannah lees je hier.

Pauze

Niet lang na de beschuldigingen de kop opstaken, deelde Dobrik twee verontschuldigingsvideo’s. De eerste werd niet in dank ontvangen. In die video schoof hij namelijk alle beschuldigingen van zich af en minimaliseerde hij de beschuldigingen tegen Zeglaitis.

De tweede video werd beter ontvangen. In die video gaf Dobrik toe dat hij zelf in de fout was en de verkrachting door Zeglaitis had kunnen vermijden. Daarbij vertelde hij ook dat hij het slachtoffer had moeten geloven in plaats van zijn vriend. Op het einde van die video liet Dobrik weten dat hij een pauze zou nemen om na de denken over zijn werkwijze.

Nieuwe vlog

En nu is Dobrik terug. Ongeveer drie maanden na zijn laatste verontschuldigingsvideo deelde David Dobrik een nieuwe video. Het is een vlog zoals Dobrik voor de controverse deelde en ook in de vlog wordt op geen enkele manier verwezen naar de gebeurtenissen uit maart. Op het einde van de video laat hij weten dat hij vanaf nu opnieuw elke dinsdag een nieuwe vlog zal delen.

De reacties op de vlog zijn dan ook verdeeld. Heel wat fans zijn blij dat Dobrik terug is, anderen vinden het dan weer niet kunnen dat hij terugkeert en doet alsof er niets gebeurd is. De vlog is op dit moment al meer dan 3,7 miljoen keer bekeken.

Bekijk hier de nieuwe vlog van David Dobrik:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…