Volgens acteur Benedict Cumberbatch wordt de nieuwe ‘Doctor Strange’ (minstens) even succesvol als ‘Spider-Man: No Way Home’

Doctor Strange in the Multiverse of Madness, die op 4 mei uitkomt in de bioscoop, zal minstens even groots en indrukwekkend zijn als Spider-Man. Dat vertelde hoofdacteur Benedict Cumberbatch zelf in een interview. In de eerste trailer was al te zien hoe acteur Patrick Stewart zal terugkeren als Professor X van de X-Men, maar ook daarnaast zullen er nog heel wat personages hun opwachting maken.

Marvel Studios is bezig aan een overwinningstocht. In december 2021 kwam met Spider-Man: No Way Home de meest geanticipeerde film sinds Avengers: Endgame uit, en nu lijkt ook de nieuwe Doctor Strange-film die piste te volgen. De hype rond Spider-Man was enorm, aangezien er heel wat oude bekenden in terug te zien waren. Dat zal ook in Doctor Strange in the Multiverse of Madness het geval zijn, al houdt iedereen de lippen nog stijf op elkaar. Acteur Benedict Cumberbatch gaf in een interview met Empire wel alvast een tipje van de sluier.

Doctor Strange 2

Na de release van Spider-Man: No Way Home dachten veel fans dat het niet beter zou kunnen. De film bevatte zowel de huidige Spider-Man (Tom Holland), als de twee vorige (Tobey Maguire en Andrew Garfield). Ook de slechteriken uit alle voorgaande projecten keerden terug. Daardoor behaalde de film een gigantisch groot succes wereldwijd, en klopte het in ons land zelfs het record van Avengers: Endgame als meest bekeken Marvelfilm in de Belgische cinema’s ooit.

Toch zal ook de eerste release na Spider-Man: No Way Home er eentje zijn om u tegen te zeggen. Het lijkt erop dat Marvel Studios kosten nog moeite gespaard heeft om ook deze film tot een groot succes te brengen. Volgens heel wat fans zal ook Doctor Strange in the Multiverse of Madness heel wat onverwachte cameo’s bevatten, waaronder Tom Cruise als Iron Man en John Krasinski als Mr. Fantastic. Ook Maguire zou terugkeren als Spider-Man, naast een aantal X-Men én Ryan Reynolds Deadpool.

“Een grootse film”

Of alle bovenstaande geruchten kloppen, dat zullen we pas in mei te weten komen. Toch zijn heel wat mensen ervan overtuigd dat we niet teleurgesteld zullen worden, en zeker niet nu ook acteur Benedict Cumberbatch laat weten dat hij denkt dat de film minstens even indrukwekkend zal zijn als Spider-Man.

“Het is echt een grootse film”, klonk het in zijn interview met Empire. “Er gaat een echte opstand van komen. Als het onze ambitie op een juiste manier naar het scherm brengt, dan wordt de film even succesvol als die van Spider-Man. Voila, ik steek mijn vlag in het zand.” Wat de acteur daarmee precies bedoelt, dat weten we niet, maar we kunnen er alleszins vanuit gaan dat ook Doctor Strange in the Multiverse of Madness ons met verstomming zal slaan.

Bekijk de trailer van Doctor Strange 2 hier:

Benieuwd naar wat Marvel nog in petto heeft? Bekijk de lijst met komende Marvelprojecten hier.

Meer
Lees meer...