Nieuwe ‘Doctor Strange’-trailer bevestigt terugkeer van ‘X-Men’-personage

Vannacht vond in de Verenigde Staten de jaarlijkse Super Bowl plaats. Zoals altijd was er naast de wedstrijd zelf nog heel wat te beleven. Zo staat het evenement ook elk jaar garant voor heel wat nieuwe beelden van aankomende films en series. Daarbij zat ook een nieuwe trailer voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness, waarin fans van het genre al meteen een oude bekende konden opmerken.

Op 4 mei 2022 komt de tweede Doctor Strange-film uit. Die nieuwe film zal zich, zoals de naam al doet vermoeden, in verschillende universums afspelen. Dat is iets waar het Marvel Cinematic Universe nu al even mee bezig is, want ook in Spider-Man: No Way Home, Into The Spider-Verse en Loki was dat al het geval. Uit een eerste trailer konden we al een aantal dingen afleiden, maar nu dropte Marvel ook een tweede trailer, waarin het allemaal nog groter en beter lijkt te worden.

Het verhaal

Over het verhaal van de film zelf is eigenlijk nog maar weinig geweten. Uit de eerste trailer konden we alvast afleiden dat Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) het moeilijk heeft na het openbreken van de ‘muur’ tussen de verschillende universums. Nu hij zelf als leider van de overblijvende Avengers gezien wordt, probeert hij die verantwoordelijkheid ook te nemen. Toch lijkt dat niet zo simpel, en zeker niet wanneer hij te maken krijgt met meerdere universums en meerdere varianten van slechteriken.

Uit de nieuwe trailer valt ook bitter weinig af te leiden, aangezien er zoveel dingen gebeuren. We zien twee versies van Doctor Strange, maar we zien ook twee versies van Wanda. De ene is goed, de andere is slecht. Daarnaast lijkt Strange ook even rond te dwalen in de spiegeldimensie die hij meestal zelf creëert en lijkt hij te worden gestraft voor het openen van de muren tussen de dimensies.

Cameo’s

Die veroordeling is waar het spannend wordt, want dat is het moment waarop de stem van een oude bekende te horen was. Fans van Marvel herkenden al meteen de stem van acteur Patrick Stewart. Stewart speelde eerder al mee in de X-Men-franchise als Professor X. Zijn komst betekent dus dat er heel wat mogelijk zal zijn in de nieuwe Doctor Strange en dat nu ook de X-Men deel uitmaken van het MCU.

Of de komst van Professor X nog maar het tipje van de ijsberg is, dat kunnen we niet met zekerheid zeggen. Maar toch zou het ons sterk lijken als Marvel de grootste troef en verrassing al meedeelt in de trailer. Denk aan Spider-Man: No Way Home, waarin de belangrijkste cameo’s van de film toch niet te zien waren. Er gaan namelijk geruchten de ronde dat er heel wat bekende namen te zien zullen zijn, waaronder Deadpool (Ryan Reynolds), Wolverine (Hugh Jackman), Spider-Man (Tobey Maguire en/of Andrew Garfield), Iron Man (Robert Downey Jr. én Tom Cruise) en de Fantastic Four. Maar of dat werkelijkheid wordt, valt af te wachten

Bekijk de nieuwste trailer van Doctor Strange in the Multiverse of Madness hier:

Doctor Strange in the Multiverse of Madness is vanaf 4 mei 2022 te zien in de bioscoop. Benieuwd naar wat Marvel nog in petto heeft? Bekijk hier de lijst.

Meer
Lees meer...