‘Fantastic Four’ komt misschien sneller dan verwacht naar het Marvel Cinematic Universe

Marvel Studios is de laatste tijd druk bezig met het samenbrengen van al zijn superhelden uit de comics. Na de transfers van onder andere Spider-Man, die eerder onderdeel was van Sony Pictures, en Daredevil en Kingpin, die te zien waren op Netflix, heeft Marvel een nieuw plan. Binnenkort zal het een reboot maken van Fantastic Four. De rechten voor die groep superhelden lagen eerst bij Fox, die er eerder al een aantal films over maakten.

Het was 2005 toen Fox besloot om aan films van de Fantastic Four te beginnen. De eerste film werd geregisseerd door Chris Columbus en had met Jessica Alba, Chris Evans (Captain America himself), Michael Chiklis en Ioan Gruffudd een topcast. Na twee films trokken ze de stekker eruit. Later, in 2015, volgde nog een nieuwe versie, met onder andere Miles Teller, Jamie Bell en Michael B. Jordan. Ook dat bleek geen succes. Daarom wil Marvel Studios nu zelf proberen om de groep nieuw leven in te blazen.

Jon Watts

De Fantastic Four zijn Reed Richards (Mr. Fantastic), Sue Storm (Invisible Woman), Ben Grimm (The Thing) en Johnny Storm (Human Torch). Ze staan elk voor een ander natuurelement, dat zich vooral uit als ze de superheldenversie van zichzelf worden. Mr. Fantastic staat voor water, Invisible Woman voor wind, The Thing voor aarde en Human Torch voor vuur. De vier krijgen hun krachten na een mislukte ruimtevlucht in een van Reed Richards’ ruimtevoertuigen. Door de straling in de lucht veranderde hun DNA en kregen ze superkrachten.

Dat verhaal moet dus een nieuw leven gaan krijgen onder de hoede van Marvel Studios en Jon Watts. Watts is op dit moment het meest succesvol door zijn werk met Spider-Man: No Way Home. En hoewel het al even geweten is dat Watts ook Fantastic Four zal regisseren, liet entertainmentblad Variety weten dat het zelfs wel eens Watts volgende project zou kunnen zijn. De regisseur zal eerst Final Destination 6 filmen en zal dus daarna met Mr. Fantastic en co. aan het werk gaan. Dat is voor heel wat fans vroeger dan gedacht.

Cast

Bij een nieuwe Marvelfilm horen natuurlijk ook heel wat enthousiaste fans. Hoewel de cast van de film nog helemaal niet bekend gemaakt is, leven sommigen zich op sociale media toch al uit door ernaar te raden. Op dit moment wordt het acteurskoppel Emily Blunt (A Quiet Place, Jungle Cruise,…) en John Krasinksi (The Office) het meest genoemd als eventuele Reed Richards en Sue Storm. Sommigen maakten er zelfs al een photoshopversie van. Over de andere rollen is nog heel wat onenigheid. Toch zal het nog even afwachten zijn vooraleer we weten wie de cast vervoegt. Marvel liet wel al weten dat ze met de casting bezig zijn.

Bekijk hier een aantal tweets van fans:

https://twitter.com/MasterSunGod/status/1481290537684684802
Meer
Lees meer...