Florence Pugh en Rami Malek vervoegen topcast van nieuwe Nolan-film ‘Oppenheimer’

Na Steven Spielberg, komt nog een Hollywood-grootheid met een nieuwe film. Christopher Nolan werkt namelijk aan Oppenheimer, een film over ‘de vader van de atoombom’. Eerder werd al aangekondigd dat acteur Cillian Murphy de hoofdrol zal spelen, en dat ook Matt Damon, Robert Downey Jr. en Emily Blunt te zien zullen zijn. Die lijst wordt nu dus aangevuld met Florence Pugh en Rami Malek. Oppenheimer wordt Nolan’s eerste film bij Universal Pictures, nadat hij vertrok bij Warner Bros.

Regisseur Christopher Nolan is een fenomeen in de filmwereld. Dat heeft zich al vaak vertaald in parels van films, met vaak een mysterieus kantje. Na zijn laatste film Tenet, die in 2020 uitkwam, is nu Oppenheimer aan de beurt. Keer op keer lijkt Nolan te overtuigen met een topcast, en ook deze keer is dat het geval. Heel wat fan favorites zullen hun opwachting maken in de nieuwe film, waaronder ook Britse acteurs Florence Pugh en Rami Malek.

Gebaseerd op boek

Oppenheimer is gebaseerd op het boek American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer van schrijvers Kai Bird en Martin J. Sherwin. Dat boek vertelt het verhaal van (hoe kan het ook anders) Robert Oppenheimer, een fysicus die ook wel ‘de vader van de atoombom’ werd genoemd en van groot belang was voor de Verenigde Staten tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

De rol van Robert Oppenheimer zal gespeeld worden door Peaky Blindersacteur Cillian Murphy. Voor velen al reden genoeg om de film te gaan kijken, maar Nolan gooide er nog een hele lijst aan topacteurs aan toe. Zo zullen ook Emily Blunt, vooral bekend van A Quiet Place, Mary Poppins en Jungle Cruise, Robert Downey Jr. (Iron Man, Sherlock Holmes, …) en Matt Damon (The Bourne Identity, Saving Private Ryan, The Martian, … ) de cast aanvullen. Nu voegde de productie daar dus ook Florence Pugh en Rami Malek aan toe.

Pugh en Malek

De twee Britten zijn de laatste jaren niet van het scherm weg te slaan. Rami Malek overtuigde voor het eerst in de serie Mr. Robot en daarna met zijn rol als  Freddy Mercury in de biopic Bohemian Rhapsody, waarvoor hij een Oscar kreeg, en was laatst ook te zien in de nieuwste James Bond-film No Time To Die. Naast hem maakt ook Florence Pugh haar intrede in het universum van Nolan. Zij werd beroemd door haar rol in de laatste versie van de film Little Women en trad nadien in in het Marvel Cinematic Universe als Yelena Belova. Zo was ze al te zien naast Scarlett Johansson en David Harbour in Black Widow en sinds kort ook in de Marvel-serie Hawkeye

Oppenheimer komt pas in de zomer van 2023 in de zalen.

Meer
Lees meer...