David Harbour haatte de hond van de familie Byers in ‘Stranger Things’: “Ik vroeg om hem uit de reeks te schrijven”

In een nieuw interview heeft David Harbour uitgelegd waarom hij absoluut geen fan was van Chester, de hond van de familie Byers in Stranger Things. Het ging zelfs zo ver dat de acteur vroeg om de hond in de reeks te laten inslapen.

David Harbour was te gast bij de YouTube-serie Hot Ones. In die reeks krijgen de gasten niet enkel vragen, maar ook hot wings voorgeschoteld. En zowel de vragen als de wings durven al eens spicy te zijn. Zo kreeg de acteur vragen over de hond die Chester speelde in Stranger Things en die hij eerder al omschreef als de “slechtste acteur waar hij ooit mee moest samenwerken.

Chester

David Harbour windt er geen doekjes om: “Ik haatte die f*cking hond zo hard”, klinkt het. Harbour, die in de reeks Jim Hopper speelt, had verschillende scènes met de hond van de familie Byers en die waren voor hem geen pretje. “Elke take ging liep die hond weg of ging hij iets anders doen. Ik herinner me nog hoe de trainer langs de zijkant riep: ‘Komaan! We moeten geld verdienen!”

Uiteindelijk ging Harbour zelfs over tot drastische stappen. “Ik ging naar de productie en vroeg of de familie Byers de hond niet konden doen inslapen in het volgende seizoen.” En inderdaad, de hond was vanaf het tweede seizoen niet meer te zien in Stranger Things. “We hebben voor de rest van de reeks niet meer over de hond gesproken. Ze hadden gewoon plots geen hond meer. Misschien vinden we hem in een van de komende seizoenen terug in de Upside Down.”

Hoewel er dus niet meer over Chester werd gesproken in de komende seizoenen van Stranger Things, was in het derde seizoen wel een begraafplaats te zien op de set. Daaruit kon je dus afleiden dat het huisdier van de familie Byers gestorven was.

Bekijk het volledige interview hier (het deel over Chester begint rond 7:20):

Meer
Lees meer...