‘No Time To Die’-regisseur noemt Rami Maleks Safin gevaarlijkste slechterik ooit

Na heel wat uitstel is de releasedatum van No Time To Die vastgezet op april 2021. In die vijfentwintigste James Bond-film speelt Rami Malek de slechterik Safin. En volgens regisseur Cary Fukunaga is dat de ergste vijand waar 007 ooit mee te maken heeft gehad.

In No Time To Die kruipt acteur Daniel Craig voor de vijfde en laatste keer in de huid (en de Aston Martin) van superspion James Bond. Maar z’n personage zal het in die film alles behalve gemakkelijk hebben om z’n vijand te verslaan.

Safin

Die vijand is namelijk de wraakzuchtige terroristische leider Safin. Hij was vroeger bovendien één van de moordenaars die voor SPECTRE werkte, de criminele organisatie van Blofeld die James Bond heeft helpen neerhalen. Safin wordt vertolkt door Rami Malek. Die is vooral bekend om z’n rol als Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody en die van Elliot Alderson in Mr. Robot.

Als we No Time To Die-regisseur Cary Fukunaga mogen geloven, is Safin de gevaarlijkste vijand waar James Bond ooit tegenover heeft gestaan. “Eens we in het territorium van Christoph Waltz/Blofeld waren gekomen, konden we onmogelijk een stap terugzetten”, vertelde Fukunaga tijdens een interview met GQ.

“Bedreiging voor de wereld in z’n geheel”

“We moesten grootser denken. En da’s verraderlijk, want we wilden natuurlijk geen cliché superslechterik creëren. Maar we moesten iets maken dat niet alleen een bedreiging vormde voor Bond, en voor de mensen die hij graag ziet, maar ook voor de wereld in z’n geheel.”

Safin wil zich wreken, en hoort zo meer thuis in een horrorfilm dan in een spionagefilm. “We hebben er echt voor samengezeten”, vertelde Rami Malek tijdens datzelfde interview. “We wilden nadenken over wat ons echt bang zou maken, wat ons echt in paniek zou brengen. Het is die denkpiste die alles zo uniek heeft gemaakt.”

No Time To Die verschijnt in april 2021.

Meer
Lees meer...