‘No Time To Die’ had zich bijna in de gedachten van James Bond afgespeeld

Om te weten wat er precies zal gebeuren in No Time To Die, zullen we nog even geduld moeten hebben. Maar twee derde van die film had er wel eens helemaal anders kunnen uitzien. Regisseur Cary Fukunaga heeft er namelijk over getwijfeld om een groot stuk van No Time To Die te laten afspelen in de gedachten van James Bond!

Het nieuwe coronavirus heeft een gigantische impact op onze levens. Daarmee bedoelen we niet alleen de manier waarop we werken, of het feit dat iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven. Ook de dingen die we te zien krijgen, worden bepaald door het virus.

Release uitgesteld

De opnames van heel wat films liggen namelijk stil of zijn nooit gestart, door de komst van het virus. En van films waarvan de opnames er al op zitten, is in veel gevallen de release uitgesteld. Da’s ook bij No Time To Die gebeurd. De vijfentwintigste James Bond-film zou normaal al verschenen zijn, op 8 april.

Maar doordat bioscopen wereldwijd de deuren moesten sluiten, werd de release van No Time To Die uitgesteld tot november. Het Verenigd Koninkrijk (12 november) en de Verenigde Staten (25 november) kregen al een officiële datum. Wanneer de prent in de rest van de wereld precies verschijnt, is nog niet bekend.

Ontsnappen via bom in horloge

Fans van de avonturen van 007 zullen dus nog even geduld moeten hebben, voor ze te weten komen hoe de bekendste geheim agent ter wereld de uitdaging nu zal aanpakken. Maar het plot van No Time To Die had er wel eens helemaal anders kunnen uitzien. Dat vertelde regisseur Cary Fukunaga tijdens een interview.

Fukunaga vertelde dat hij twijfelde om de film voor een deel in de gedachten van 007 te laten doorgaan. “Ik had het idee dat deze film zich kon afspelen in de schuilplaats van de vilain uit de vorige film”, vertelde hij aan Interview Magazine.

“Er is een scène waarin een naald in James Bonds hoofd gaat, waardoor hij alles zou moeten vergeten, en dan ontsnapt hij op miraculeuze wijze door een bom in z’n horloge”, legde de regisseur z’n idee uit. “En dan blazen hij en Léa (Seydoux, die Bonds love interest Madeleine Swann speelt, red.) de boel op en worden ze de helden van de dag.”

Fantastisch goed of regelrechte ramp

“En ik dacht: ‘Wat als alles tot aan het einde van de tweede bedrijf zich in z’n hoofd afspeelde?'” Fukunaga is dus niet voor het ingebeelde scenario gegaan. En da’s eigenlijk een logische keuze. Het zou namelijk de eerste keer in vijfentwintig films zijn, dat een actie van James Bond niet écht was.

En zo’n insteek zal uiteindelijk ofwel een gigantisch succes zijn, ofwel een regelrechte flop. En dat risico wilde Fukunaga waarschijnlijk niet lopen, en dus koos ie dan toch maar voor een normaal verhaal. Nu ja, normaal in James Bond-termen, natuurlijk.

Meer
Lees meer...