Thuiswerken: voorkom rugklachten met deze tips

Door het coronavirus moeten heel wat mensen van thuis uit werken. Uren aan een stuk op een stoel zitten, gebogen over je laptop, dat is niet goed voor je rug. Met deze tips maak je het thuiswerken een pak aangenamer.

Zet je laptop op ooghoogte

Het is belangrijk dat het beeldscherm van je laptop op ooghoogte staat. Doe dat bijvoorbeeld door een laptophouder of er een paar boeken onder te leggen. Zo voorkom je dat je je moet buigen over je laptop.

Gebruik een extern toetsenbord en een muis

Giphy

Schaf een extern toetsenbord en een muis aan en voorkom de laptopbochel. Volgens experts is dit de beste investering die je kan doen. Met een extern toetsenbord en een aparte muis kan je je verder verwijderen van je scherm.

Beweeg

Het is belangrijk om te bewegen en dat liefst om het uur. Sta regelmatig eens recht, beweeg je nek en gooi je schouders los. Loop eventueel rond als je aan het bellen bent.

Giphy

Neem regelmatig pauzes

Door regelmatig een kleine pauze te nemen en even recht te staan, kom je uit je zithouding en voorkom je last. Maak even een korte wandeling of zet een kopje koffie.

Lichtinval

Zorg ervoor dat je geen lichtinval hebt op je scherm. Lichtinval is slecht voor je ogen en je gaat er hoofdpijnklachten van krijgen. Vermijd het knijpen met de ogen door je niet in de zon te zetten.

Werk niet vanuit je zetel

Giphy

Een zetel is de slechtste plaats om vanuit te werken. Omdat een zetel meestal comfortabel zit, heb je niet snel de neiging om rechtop te zitten. Zo blijf je gemakkelijk langer in een zitpositie die niet goed is voor je rug.

Als je geen andere keuze hebt, zet dan een timer die laat weten wanneer het tijd is om recht te staan.

Meer
Lees meer...