7 beste fitness-apps om thuis fit te blijven tijdens de lockdown

Nu alle fitnessclubs dicht zijn, is het misschien moeilijker om in vorm te blijven. Of dat dacht je. Want je hebt niet al dat fancy fitnessmateriaal nodig om te sporten. Er bestaan tegenwoordig meer dan genoeg sportapps die je begeleiden. Je kan zelfs je eigen programma met gewenste doelen opstellen!

Iedereen die steeds excuses verzon om niet te sporten, heeft er sinds de lockdown geen meer. Want nu we allemaal thuis zitten, heb je meer dan voldoende tijd om er eens goed in te vliegen. Wie graag z’n lichaam summerproof maakt, kan dit (proberen) klaarspelen met volgende apps. Dus gebruik die trainingsbroek deze keer écht voor te sporten en zweet er maar eens goed op los!

1. 8fit

8fit
8fit

8fit is een makkelijke en doeltreffende sportapp. Allereerst moet je een profiel aanmaken waarin je je gewicht, taille, niveau en andere info invult. Daarna moet je je doel bepalen zoals gewicht verliezen, fitter worden of spiermassa opbouwen. Vervolgens stelt de app een programma op maat voor je op. De trainingen duren tussen 5 en 20 minuten. Aan de hand van interactieve video’s ben je meteen mee. Bovendien biedt 8fit ook gezonde voedingsplannen aan op basis van je voorkeuren.

8fit is gratis beschikbaar voor iOS en Android. Maar als je toegang wil krijgen tot exclusieve trainingen en de complete maaltijdplanner moet je de betalende Pro-versie aanschaffen.

2. Seven – 7 Minute Workout

7 Minute Workout
7 Minute Workout

Er bestaan ondertussen al veel verschillende apps met het 7 minuten-concept. Toch is deze fitness-app een hele leuke om te gebruiken. De work-outs van Seven zijn gebaseerd op wetenschappelijke studies om in de kortst mogelijke tijd het maximale voordeel te halen uit je 7 minuten-training. Om je extra te motiveren, kan je zelf concurreren met vrienden voor extra aanmoediging en mental support. Het leukste aan de app is dat je een persoonlijke trainer kan kiezen, zoals de Drill Sergeant, Cheerleader en nog vele anderen!

Seven – 7 Minute Workout is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

3. Nike Training Club

Nike Training Club is de perfecte gratis personal trainer. Met meer dan 185 work-outs die zich focussen op kracht, uithoudingsvermogen, beweging en yoga ben je zeker even zoet. Bij elke oefening tonen de Nike Master Trainers hoe het moet. Ook hier krijg je een persoonlijk trainingsschema dat is aangepast aan je niveau. Bovendien kan je je nog eens extra laten motiveren met work-outs die zijn geïnspireerd op bekende sporters zoals Michael B. Jordan, Cristiano Ronaldo of Serena Williams.

Nike Training Club is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

4. Home Workout

Home Workout zegt al genoeg. Deze app is de ideale manier om je dagelijkse trainingsroutines gewoon thuis uit te voeren. Home Workout heeft werkelijk voor alles een work-out: voor je buikspieren, borst, benen, armen, billen, maar ook volledige lichaamstrainingen. Alle trainingen zijn bovendien ontworpen door experts. Het handige aan deze app is dat je helemaal geen apparatuur nodig hebt. Het grootste pluspunt is dat je zelfs met maar een paar minuten per dag te trainen je toch doeltreffend spieren kan opbouwen.

Home Workout is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

5. Freeletics

Alleen al door de fantastische trailer, mag Freeletics zeker niet ontbreken in deze lijst. Ook deze app is een digitale personal trainer. Bij Freeletics staat vrijheid centraal. Zij willen vrijheid geven aan iedereen die zonder de beperkingen van een sportschool of fitnessapparatuur wil trainen. Ook al biedt Freeletics enkele gratis work-outs aan, toch behoren de meeste work-outs en de gepersonaliseerde coachingsfuncties tot het betalende premiumabonnement. Maar voor de beginner is deze app een goeie manier om de verschillende basisoefeningen te leren.

Freeletics is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

6. Yoga | Down Dog

Yoga _ Down Dog
Yoga | Down Dog

Nu de yogastudio’s gesloten zijn, bestaan er gelukkig ook nog handige yoga-apps. Yoga | Down Dog is zo eentje. Als je nog nooit yoga hebt geprobeerd, dan is dit de ideale oplossing. De app is namelijk beginnersvriendelijk. Zo begin je met een driedaagse intro in de yogawereld. Om je helemaal tot rust te brengen, kan je zelfs kiezen uit 6 verschillende yogadocenten. Ook de muziek verandert met je ademhaling. Maar het grootste pluspunt is dat deze app je helpt om rugpijn te verlichten.

Yoga | Down Dog is beschikbaar voor iOS en Android. Deze app is normaal betalend, maar Down Dog kondigde aan dat ze alle apps volledig gratis aanbieden tot 1 mei door het coronavirus.

7. Sworkit

Met Sworkit kan je slanker, fitter of sterker worden door één van de 6 weken durende programma’s te volgen. Of je nu een beginner of een pro bent of maar 5 of 45 minuten tijd hebt, deze app heeft het allemaal. Daarnaast heb je ook keuze uit verschillende trainingen zoals kracht, cardio, yoga, pilates of oefeningen gefocust op gewichtsverlies. Met meer dan 400 trainingen vind je hier zeker en vast de perfecte work-out.

Sworkit is beschikbaar voor iOS en Android.

Maar ook YouTube is het perfecte kanaal voor gratis work-outs. Daar vind je een groot aanbod aan fitnessoefeningen. Zeker de moeite om te ontdekken!

Meer
Lees meer...