‘Peaky Blinders’ dropt teaser van zesde seizoen: Deze ‘fan favorite’ keert terug

In een nieuwe, zeer korte, teaser verklapt tv-zender BBC dat Peaky Blinders snel terug zal zijn. Het zesde seizoen zal ergens in het voorjaar van 2022 op de Britse zender verschijnen, en dus iets later ook op Netflix. De pauze van drie jaar, het vijfde seizoen dateert van 2019, werd grotendeels veroorzaakt door de coronacrisis. In de teaser is te zien hoe Cillian Murphy terugkeert als Thomas Shelby, maar ook een andere fan favorite zal zijn opwachting maken.

Cillian Murphy verovert al jarenlang de harten van vriend en vijand als Thomas Shelby in de Britse reeks Peaky Blinders. De reeks speelt zich af in Birmingham ergens begin 20ste eeuw, en volgt de familie Shelby in hun gangsterpraktijken. Door vertragingen zal het zesde seizoen van de serie pas begin 2022 op BBC verschijnen en pas later op Netflix. Toch deelde de Britse zender al een kleine teaser. Daarin was de bekendste Shelby te zien met als bijschrift “Look who’s back (Kijk wie terug is)”.

Opvallende terugkeer

In de slechts 10 seconden durende teaser, was er toch nog een opvallende passage. Die van acteur Tom Hardy als zijn personage Alfie Solomons, een Joodse bendeleider die al jaren in de clinch ligt met de familie Shelby. Op het einde van het vorige seizoen werd duidelijk dat Solomons nog leefde, nadat de makers het publiek eerder lieten geloven dat Thomas Shelby hem had doodgeschoten. In de teaser wordt meteen duidelijk dat de twee in het zesde seizoen lijnrecht tegenover elkaar zullen staan.

Peaky Blinders is al sinds 2013 een grote hit wereldwijd. Het verhaal over het gangsterleven van de vier Shelby-broers won over de jaren heen al meerdere prijzen, waaronder een BAFTA. Het zesde seizoen zal het laatste zijn, maar toch zal Thomas Shelby nog niet zijn uitgezongen. Maker Steven Knight bevestigde namelijk aan de Amerikaanse entertainmentwebsite Deadline dat het verhaal zal eindigen met een film. “Covid heeft onze plannen veranderd. Maar ik kan wel zeggen dat het sinds het begin mijn plan is geweest om Peaky Blinders af te sluiten met een film. En dat is ook wat er zal gebeuren.”

Meer
Lees meer...