‘Peaky Blinders’ wordt na seizoen 6 een film

Het zesde Peaky Blinders-seizoen wordt het laatste. Dat heeft bedenker Steven Knight eerder deze week bekendgemaakt. Maar na dat seizoen zou het verhaal van de familie Shelby “in een andere vorm” verdergaan. En die vorm is nu ook concreet geworden: Peaky Blinders wordt afgesloten met een film!

Peaky Blinders-fans wisten eerder deze week niet wat ze hoorden. Bedenker Steven Knight had hen met één simpel zinnetje namelijk intens gelukkig maar ook heel triest gemaakt. Hij had op de wereld losgelaten dat de opnames voor Peaky Blinders seizoen 6 gestart zijn. Tegelijk benadrukte hij dat dat zesde seizoen ook het laatste zou worden.

Eindigen met een film

Op de officiële website van Peaky Blinders stond wel te lezen dat het verhaal van de beruchte Tommy Shelby en z’n familie er na dat laatste seizoen nog niet helemaal zou opzitten. En nu heeft knight tijdens een interview met entertainmentwebsite Deadline ook verduidelijkt hoe het verhaal na seizoen 6 verdergaat.

“Covid heeft onze plannen serieus veranderd”, klonk het daar. De pandemie heeft namelijk de opnames van het zesde Peaky Blinders-seizoen verschillende keren uitgesteld. “Maar ik kan je zeggen dat m’n originele plan was om Peaky met een film te eindigen. En da’s ook wat we gaan doen.”

Tot aan Wereldoorlog II?

De serie Peaky Blinders houdt er dus mee op na zes seizoenen, maar het verhaal gaat nog even verder. Steven Knight had dat originele plan dat hij vermeldde al heel lang duidelijk gemaakt. Peaky Blinders speelt zich af in het Birmingham na de Eerste Wereldoorlog. En Knight wilde het verhaal van de Shelby’s tot aan de Tweede Wereldoorlog vertellen.

Daarvoor dacht hij toen zeven seizoenen nodig te hebben. En dat had Knight best goed gegokt. Want het verhaal van Tommy Shelby (Cillian Murphy) en z’n Peaky Blinders zal in zes seizoenen én een film verteld worden. Hoe die film zal heten, hoe lang die zal duren en wanneer die verschijnt, is momenteel nog een groot geheim.

Peaky Blinders is één van de 50 beste series op Netflix. De volledige lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...