‘Peaky Blinders’ seizoen 6 wordt het laatste: opnames zijn gestart

Netflix bestelde het zesde seizoen van Peaky Blinders al zo’n jaar geleden. De nieuwe afleveringen gingen toen meteen in productie. En nu zijn ook de opnames gestart. Dat nieuws is via het officiële Peaky Blinders-account op Instagram op de wereld losgelaten. Nog (minder goed) nieuws: seizoen 6 wordt het allerlaatste Peaky Blinders-seizoen.

Het zesde seizoen van Peaky Blinders komt eraan! Dat hebben de makers van de reeks via Instagram geteased, en ondertussen ook bevestigd. Eerder vandaag was een foto verschenen van Cillian Murphy (Tommy Shelby). Die zat mét mondmasker bij de kapper. Dat deed fans onmiddellijk vermoeden dat de acteur zich aan het voorbereiden was op de opnames van Peaky Blinders seizoen 6.

“De Shelby’s gaan terug aan het werk”

En dat blijkt nu ook te kloppen. Want nog geen uur later verscheen een beeld uit het vijfde seizoen van de reeks. Daarbij stond het veelzeggende bijschrift: “De Shelby’s gaan terug aan het werk. Seizoen 6 van Peaky Blinders wordt nu gefilmd.”

De Instagram-pagina verwijst volgers door naar de officiële website van Peaky Blinders. Daar is zowel goed als slecht nieuws te vinden. “We kunnen officieel bevestigden dat de opnames van het zesde, en laatste, seizoen van Peaky Blinders begonnen zijn.” Peaky Blinders seizoen 6 wordt dus ook het laatste.

“Verhaal gaat in een andere vorm verder”

Peaky komt terug, en met een knal”, klinkt het bij bedenker en schrijver Steven Knight. “Nadat de opnames door de coronacrisis vertraging hebben opgelopen, vinden we de familie Shelby terug. Ze zijn in gevaar. De druk is nog nooit zo groot geweest.”

“We zijn ervan overtuigd dat seizoen 6 het beste ooit wordt. En onze fans zullen het fantastisch vinden. De televisiereeks komt op z’n einde. Maar het verhaal gaat in een andere vorm verder”, klinkt het nog. Wat die andere vorm inhoudt en wanneer Peaky Blinders seizoen 6 verschijnt, is momenteel nog niet bekend.

Peaky Blinders is één van de 50 beste series op Netflix. De volledige lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...