‘Peaky Blinders’-acteur Cillian Murphy over de geruchten dat hij de nieuwe James Bond zal spelen

Er doen al maanden geruchten de ronde dat Cillian Murphy, beter bekend als Thomas Shelby in de dramareeks Peaky Blinders, de volgende James Bond zal worden. Andere namen die vallen om Daniel Craig, de huidige James Bond, op te volgen, zijn Idris Elba, James Norton en Tom Hiddleston. Murphy reageert dat hij “geflatteerd” is, maar als het van hem afhangt, wordt de volgende James Bond een vrouw.

De familie van James Bond-bedenker vindt dat de Ierse acteur Cillian Murphy een geschikte opvolger voor de huidige acteur Daniel Craig zou zijn. Dat meldt de Britse krant The Telegraph. “Ik krijg nu veel boekingen”, verklapt Murphy aan de nieuwswebsite GQ. Maar of hij binnenkort in een smoking zal rondlopen, is lang niet zeker.

(Pas raakte nog bekend dat Peaky Blinders zal stoppen na seizoen 7.)

Vrouwelijke James Bond?

Getty: Lashana Lynch

Wel vindt Murphy het een enorm compliment dat men hem geschikt vindt voor de rol van 007: “Ik vind het enorm flatterend dat ze aan mij denken, maar ik vind dat een vrouw de volgende James Bond moet worden.” Er wordt ook effectief gefluisterd dat de volgende James Bond een vrouw is. Heel wat ogen zijn gericht op de Captain Marvel-ster Lashana Lynch.

Nieuwe film

https://www.youtube.com/watch?v=KA3kQKTbjzs

Voor het zover is, zien we Daniel Craig in april 2020 nog voor een zesde en laatste keer in de James Bond-film No Time To Die. Craig trekt nog één keer zijn smoking aan om het op te nemen tegen een nieuwe vijand, gespeeld door Rami Malek, bekend van zijn rol van Freddie Mercury in de Queen-film Bohemian Rhapsody. Craig kroop voor het eerst in de huid van 007 in 2006 voor de film Casino Royale.

Meer
Lees meer...