Scarlett Johansson zegt Marvel nog geen vaarwel en gaat nieuw geheim project produceren

De Amerikaanse actrice Scarlett Johansson lijkt het gevecht met Marvel op te geven. Nadat Johansson de filmstudio voor de rechter daagde na de release van Black Widow op Disney+, lijkt alles weer peis en vree. Marvel-producer Kevin Feige spreekt over een nieuw project waarin de actrice zal aantreden als producer.

Vorige week, tijdens de American Cinematheque Awards, werd actrice Scarlett Johansson verrast met een cinematic tribute voor haar rol als Black Widow in het Marvel-universum. Ondanks de vele uitstellen en tegenvallende kijkcijfers, werd er tijdens het evenement met geen woord gesproken over de coronacrisis in de filmwereld. De hele avond lang werd Johansson gelauwerd, door zowel fysiek als digitaal aanwezige collega’s en vrienden. Zo ook Marvel-producer Kevin Feige, die iets liet vallen over een nieuw project met de Amerikaanse actrice.

Opvallende samenwerking na onenigheden

Dat de relatie tussen Scarlett en Marvel nog niet over en uit was, liet Feige weten aan de Amerikaanse entertainmentwebsite IndieWire. “Scarlett heeft jarenlang een verhaal gegeven aan Natasha (Romanoff). Inclusief oneindige vechtscènes, stunts en haarstijlen. Dat verhaal kwam elf jaar later samen in haar eigen film. We zijn alvast met haar aan het werk voor een ander Marvel-project, niet gerelateerd aan Black Widow.” Wat Feige daar precies mee bedoelde, wou hij niet kwijt.

Toch is het opvallend dat de actrice nog steeds bereid is om met Marvel Studios samen te werken na haar aantijgingen als gevolg van de vervroegde release van Black Widow op Disney+. Toen daagde Johansson Disney voor de rechter omdat het bedrijf de film gelijktijdig in de bioscopen en op de streamingdienst had gereleased. Iets wat niet in het contract stond en zorgt voor een lager inkomen, volgens haar.

Nadat het proces in september 2021 werd uitgesteld tot maart 2022, vonden Johansson en Disney toch een gulden middenweg. Dat liet de actrice eind september weten aan de Amerikaanse website Deadline: “Ik ben blij te kunnen melden dat we onze onenigheden met Disney hebben opgelost. Ik ben immens trots op het werk dat we samen hebben gedaan en heb genoten van mijn creatieve relatie met het team. Ik kijk er naar uit om onze samenwerking verder te zetten.” Die samenwerking zal dus niet lang op zich laten wachten. Al kruipt Johansson deze keer niet zelf in een rol, maar zal ze mede-producer zijn.

Geliefd bij haar mede-Avengers

Tijdens het eerbetoon aan Johansson kwamen ook haar collega’s aan het woord. Onder wie Robert Downey Jr. (Iron Man), Jeremy Renner (Hawkeye), Jon Favreau (Happy), producer Kevin Feige, Samuel L. Jackson (Nick Fury) en vriend en collega, Chris Evans (Captain America). Het is vooral die laatste die ervoor zorgde dat de actrice een traantje moest wegpinken. Tijdens het eerbetoon kon Scarlett Johansson ook meteen haar 37ste verjaardag vieren, want die volgde slechts een paar dagen later.

Meer
Lees meer...