Michael B. Jordan is People’s Sexiest Man Alive 2020

Het Amerikaanse People Magazine verkiest elk jaar de ‘Sexiest Man Alive’. In het verleden ging die titel al naar David Beckham, Chris Hemsworth, Idris Elba en John Legend. Maar dit jaar is de eer weggelegd voor acteur Michael B. Jordan. Die laat weten dat vooral de vrouwen in zijn familie trots zijn op de titel.

Acteur Michael B. Jordan (33) is de meest sexy man ter wereld. Dat heeft People Magazine beslist. Jordan neemt de titel over van zanger John Legend. “Iedereen maakte altijd dezelfde mop: ‘Mike, dit is de ene prijs die je waarschijnlijk nooit zal krijgen’. Maar het is een goede club om deel van uit te maken.”

Michael B. Jordan

Je kan de nieuwe meest sexy man ter wereld kennen uit heel wat films en series. Zijn eerste rolletjes versierde Michael B. Jordan in 1999. Toen speelde hij gastrollen in de populaire series The Sopranos en Cosby. In 2001 had hij z’n eerste grote rol te pakken in Hardball naast Keanu Reeves. Maar zijn echte doorbraak kwam er in 2002 toen hij de rol van Wallace speelde in het eerste seizoen van The Wire. Recent verscheen Michael B. Jordan ook in Creed, Fantastic Four en Black Panther.

Eerder dit jaar was Jordan ook heel vocaal over de Black Lives Matter-beweging. Daarover heeft hij het ook in zijn interview met People nadat hij z’n titel in ontvangst nam. “Ik denk dat er een tijd en een plaats is voor alles. Ik heb mijn momenten uitgekozen om de grootste impact te maken. We kunnen allemaal actie ondernemen – groot of klein – om de verandering te creëren die we willen zien.”

“Oma verzamelde People’s Sexiest Man”

Jordan is nog steeds single maar laat wel weten dat de vrouwen in zijn familie apetrots zullen zijn op de titel. “Toen mijn grootmoeder nog leefde, was de People’s Sexiest Man iets wat ze verzamelde, daardoor lazen ook mijn moeder en mijn tantes het. Dit wordt een editie waar ze waarschijnlijk een speciale plaats voor zullen maken.”

In de komende 10 jaar hoopt Jordan zijn horizon te verruimen. “Misschien wil ik tegen dan meer regisseren, minder acteren en misschien ook meer producen. Ik wil gewoon groeien, wat de volgende stap voor mij ook zal zijn.” Ook op persoonlijk vlak heeft hij enkele dromen. “Hopelijk heb ik tegen dan een eigen familie. Ik wil vooral een wereldwijde impact maken en niet enkel door de rollen die ik speel.”

Michael B. Jordan zal volgend jaar te zien zijn in de film Without Remorse waarvoor hij ook producer is.

Meer
Lees meer...