Keanu Reeves onder vuur na verboden feestje in Berlijn na opnames ‘Matrix 4’

Duitse autoriteiten onderzoeken geruchten over een feestje met zo’n 200 gasten, waaronder Keanu Reeves, dat gehouden zou zijn om het einde van de opnames voor de film Matrix 4 te vieren. Om de coronaregels in het land te omzeilen zou het feest vermomd geweest zijn als een opname voor de film.

Ook Duitsland wordt op dit moment getroffen door een tweede golf van het coronavirus. Met regelmatig meer dan 20.000 besmettingen per dag en steeds meer ziekenhuisopnames, heeft de regering daar recent ook de coronaregels verstrengd.

In Berlijn en de aangrenzende deelstaat Brandenburg zijn feesten met maximum 50 mensen toegelaten. Daarvoor moeten organisatoren wel een speciale aanvraag indienen. Ze moeten ook een hygiëneplan hebben dat is goedgekeurd door de autoriteiten. Gasten moeten voortdurend afstand houden en een mondmasker dragen als ze niet eten of drinken.

200 gasten

Volgens het Duitse tabloid Bild was er voor het feest na de opnames van Matrix 4 geen aanvraag gedaan. De 200 aanwezige gasten zouden zijn uitgenodigd als zogenaamde figuranten. Dat lijkt echter een uitvlucht te zijn geweest. “Er werden geen regieaanwijzingen gegeven, er was geen filmklapper en er was niemand aan het filmen”, zegt een 39-jarige vrouwelijke gast in Bild.

“De sfeer was uitbundig”, gaat ze verder. “Iedereen kreeg vooraf een corona-PCR-test. Iedereen moest ook een mondmasker komen dragen, maar naarmate het feest vorderde, deden veel mensen het af.”

Matrix-tatoeage

Het feest zou georganiseerd zijn door producenten Lana en Lilly Wachowski. Naast een dj, eten, vuurwerk en dansers konden gasten er ook een Matrix-tatoeage kopen als souvenir. Keanu Reeves zou samen met zijn partner en kunstenares Alexandra Grant vroeg zijn vertrokken.

Bianca Markarewicz, woordvoerster van Studio Babelsberg waar het feest doorging, ontkent de geruchten. Volgens haar waren ze wel degelijk een feestscène aan het filmen en werden alle hygiënevoorschriften nageleefd. Een woordvoerder van de stad Potsdam, waar het event doorging, laat weten dat de stad met de studio gaat praten. Er zouden eerder al discussies geweest zijn over de coronaregels tijdens de opnames.

Het filmen van Matrix 4 was in maart onderbroken door de coronacrisis. In augustus zijn de opnames hervat in Berlijn. De film zou in december 2021 uitgebracht worden.

Meer
Lees meer...