Keanu ‘Neo’ Reeves over hervatting opnames ‘Matrix 4’

Na een tijdelijke onderbreking door de coronacrisis zijn de opnames van de vierde Matrix-film hervat. Tegen AP sprak hoofdrolspeler Keanu Reeves over hoe het eraan toegaat op de set.

The Matrix zorgde in 1999 voor een revolutie. De film bracht niet alleen 460 miljoen dollar op, maar won ook vier Oscars. Daarnaast kreeg het regisseursduo The Wachowskis veel lof voor hun spectaculaire actiescènes en revolutionaire special effects die als inspiratie zouden dienen voor heel wat andere films. In 2003 volgden met The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions nog twee films.

Neo en Trinity

Sindsdien speculeren fans regelmatig over een eventuele vierde film, al bleef dat lang bij geruchten. Maar afgelopen zomer kwamen er dan eindelijk de bevestiging dat Lana Wachowski werkt aan The Matrix 4 én dat hoofdrolspelers Keanu Reeves (Neo) en Carrie-Ann Moss (Trinity) opnieuw meedoen.

Keanu Reeves als Neo in The Matrix – Bron: Isopix

En voor wie toch nog twijfelde kwam er begin dit jaar de definitieve bevestiging toen de eerste beelden uitlekten van de twee hoofdrolspelers op de set. Kort daarna moesten de opnames echter stilgelegd worden toen de wereldwijde pandemie van het coronavirus uitbrak. Die onderbreking zit er ondertussen op en sinds kort staan Keanu Reeves en de rest van de cast opnieuw op de set.

Opnames in Berlijn

“Ik ben dankbaar dat ik kan werken”, legt Reeves uit in een video-interview vanop de set in Berlijn. “Er zijn heel doordacht, efficiënte maatregelen van kracht. Het tempo waarop we kunnen filmen wordt daardoor niet echt beïnvloed.”

“Iedereen houdt van het project. Als je ooit in een situatie zit waarvan moet uitgedacht worden hoe het aan te pakken … mensen uit de entertainmentsector zijn daarin het beste”, gaat hij verder. “We zijn inventief en weten hoe we dingen gedaan moeten krijgen.”

Bekijk het interview met Keanu Reeves

Meer
Lees meer...