Left Right
scrollTop top

Opnames ‘Matrix 4’ begonnen en Keanu ‘Neo’ Reeves is onherkenbaar


Keanu Reeves
© Isopix

Keanu Reeves is deze week voor het eerst in zeventien jaar opnieuw in de huid gekropen van zijn legendarische personage Neo uit The Matrix. De acteur en de crew werden gespot in San Francisco tijdens opnames. Opvallend: van lange leren jas of kenmerkende zonnebril is deze keer geen sprake bij Neo.

The Matrix zorgde in 1999 voor een revolutie. De film bracht niet alleen 460 miljoen dollar op, maar won ook vier Oscars. Daarnaast kreeg het regisseursduo The Wachowskis veel lof voor hun spectaculaire actiescènes en revolutionaire special effects die als inspiratie zouden dienen voor heel wat andere films. In 2003 volgden met The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions nog twee films.

Sindsdien speculeren fans regelmatig over een eventuele vierde film, al bleef dat lang bij geruchten. Maar afgelopen zomer kwamen er dan eindelijk de bevestiging dat Lana Wachowski werkt aan The Matrix 4 én dat hoofdrolspelers Keanu Reeves (Neo) en Carrie-Ann Moss (Trinity) opnieuw meedoen.

Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss

Over het script van die nieuwe Matrix-film is nog niets geweten, maar de opnames zijn deze week wel gestart. De San Francisco Examiner zagen afgelopen woensdag Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss samen met de filmcrew aan het werk in Chinatown in San Francisco. De opnames in daar zouden nog doorgaan tot en met 1 maart.

Op de beelden van die opnames valt direct op dat Neo, die vaak verbaasd rond zich kijkt, er helemaal anders uitziet dan zeventien jaar geleden. De lange leren jas en donkere zonnebril zijn deze keer achterwege gebleven. Reeves heeft daarentegen lang haar, een baard en een gewone jeansbroek.

Scenario en cast?

Online circuleren uiteraard heel wat theorieën over deze nieuwe look van Thomas A. Anderson, ofwel Neo. Sommige fans vermoeden dat de scènes in San Francisco zich afspelen in de gesimuleerde werkelijkheid, bekend als de Matrix. Anderen denken dan weer dat de film terug zal keren in de tijd.

Naast Reeves en Moss keert ook al zeker Jada Pinkett Smith (Niobe) terug voor The Matrix 4. Hugo Waeving (Agent Smith) zal dan weer niet te zien zijn. De acteur kon zich niet vrijmaken voor de opnames door andere plannen.

De cast zal ook bestaan uit heel wat nieuwkomers. Onder andere Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Neil Patrick Harris, Jonathan Groff, Toby Onwumere, Max Riemelt en Eréndira Ibarra hebben al bevestigd. 21 mei 2021 komt The Matrix 4 in de cinema.

Bron: Giphy

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…