Tom Cruise als Iron Man in de nieuwe ‘Dr. Strange’-film? Fans zijn ervan overtuigd

Eén van de grootste releases binnen het Marvel Cinematic Universe dit jaar wordt zonder twijfel Doctor Strange in the Multiverse of Madness. De film komt op 4 mei 2022 in de zalen en is nu al de meest besproken Marvelfilm na Spider-Man: No Way Home. Door de intrede van de multiverse is er in de komende Dr. Strange-film namelijk enorm veel kans op gastoptredens en cameo’s. Eén daarvan zou acteur Tom Cruise in de rol van Iron Man zijn, al is dat nieuws nog niet bevestigd.

Het MCU is aan het veranderen en dat gaat niet meteen ophouden. Door de komst van de multiverse in de laatste projecten zoals Loki, What If? en Spider-Man: No Way Home ziet het ernaar uit dat Doctor Strange in the Multiverse of Madness dé film bij uitstek wordt als het gaat over de verschillende universums. Uit de eerste trailer bleek al dat Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) het niet makkelijk zal hebben om logica te vinden in alles wat er staat te gebeuren, maar als we de roddels mogen geloven dan wordt het ook voor de kijkers een heuse rollercoaster.

Cameo’s

In de laatste Spider-Man-film kregen we al te zien hoe de verschillende universums zich echt begonnen te mengen. Dat konden we eerder ook al zien in Spider-Man: Into The Spider-Verse. Nu gaat het ook verder in het komende Marvelproject, namelijk de nieuwe Doctor Strange-film.

Daarin zouden verschillende personages uit de Marvel Comics opduiken, ook degenen die geen onderdeel zijn van het MCU. Denk aan o.a. de X-Men, de Fantastic Four, … Daarnaast zouden we ook varianten van bestaande superhelden te zien krijgen, zoals een andere Captain America of Iron Man, bijvoorbeeld.

Tom Cruise

Het is over die laatste dat er nu heel wat te lezen is op sociale media. Er zou namelijk een foto gelekt zijn vanop de set van Doctor Strange in the Multiverse of Madness waarin te zien is dat acteur Tom Cruise de rol van Iron Man zal spelen. Niet de Tony Stark uit het MCU, maar uit een ander universum. Een aantal Twitteraccounts deelden het nieuws al als ‘officieel’, maar nog geen enkele Marvelbron heeft dat nieuws bevestigd.

Toch is de kans dat Tom Cruise in de rol van Iron Man zal kruipen niet onbestaande. Toen Marvel Studios in 2008 de eerste Iron Man ging maken en op zoek was naar een hoofdrolspeler, kwamen ze eerst bij Cruise terecht. Die weigerde de rol, waardoor uiteindelijk Robert Downey Jr. de rol van Tony Stark ging spelen. Het lijkt ons dus een slimme en mogelijke knipoog naar het verleden, als Tom Cruise de rol van een Iron Man-variant zou spelen in de komende film.

Bekijk hieronder een aantal tweets:

https://twitter.com/MattDD666/status/1485095799872577537
https://twitter.com/TheRDJ64/status/1485589803664039942

Benieuwd wat Marvel nog te bieden heeft in 2022? Bekijk de lijst hier.

Meer
Lees meer...