‘The Power of the Dog’ met Benedict Cumberbatch en Kirsten Dunst staat nu op Netflix

Het is dit jaar precies het jaar van de westerns. Want na de eerste Afro-Amerikaanse western, The Harder They Fall met Idris Elba, sinds jaren voegt Netflix nu ook The Power of the Dog toe aan zijn catalogus. Het is een westerndrama met Benedict Cumberbatch aka Doctor Strange en Spider-Man-actrice Kirsten Dunst in de hoofdrollen. De film is van de hand van Jane Campion, die voor het eerst in twaalf jaar weer in de regisseursstoel kruipt. En volgens velen is de film zelfs een mogelijke Oscarkandidaat.

Voor haar nieuwe film, de western The Power of the Dog, ontving Jane Campion al een Zilveren Leeuw voor Beste Regisseur, op het filmfestival van Venetië. De Nieuw-Zeelandse regisseuse is vooral gekend van haar film The Piano uit 1993, waarvoor ze als eerste vrouw een Gouden Palm won op het filmfestival van Cannes.

The Power of the Dog

The Power of the Dog is gebaseerd op het boek van Thomas Savage, dat oorspronkelijk was gepubliceerd in 1967. Het verhaal draait rond de broers Phil (Benedict Cumberbatch) en George Burbank (Jesse Plemons, uit o.a. The Irishman en Jungle Cruise), die elkaars grootste tegenpolen zijn. Phil is charismatisch maar intens wreed, terwijl George rigide, kieskeurig, maar vooral zachtaardig is.

Samen zijn ze welgestelde landeigenaren van de grootste ranch in de Amerikaanse staat Montana. Dat is een plek waar mannen het laatste woord hebben, de gemoderniseerde wereld op een afstand wordt gehouden en de machtigste cowboy ooit, Bronco Henry, nog steeds vereerd wordt. Wanneer Phil er op een dag achter komt dat George in het geheim met de lokale weduwe Rose (Kirsten Dunst, uit o.a. Marie Antoinette en Spider-Man uit 2002) trouwt, reageert hij op gewelddadige wijze. Het is het begin van een meedogenloze oorlog met als doel Rose volledig te ruïneren, terwijl haar zoon Peter (Kodi Smit-McPhee, uit o.a. X-Men: Apocalypse) als een pion in een meedogenloos spel van wraak wordt gebruikt.

Cast & crew

Naast Cumberbatch, Dunst, Plemons en Smit-McPhee spelen ook acteurs Thomasin McKenzie (Old, Jojo Rabbit), Frances Conroy (Six Feet Under), Keith Carradine (The Big Bang Theory, Fargo) en Adam Beach (Nancy Drew) mee in de film.

The Power of the Dog is een productie van A See-Saw Films en Bad Girl Creekand Max Films in samenwerking met Brightstar, The New Zealand Film Commission, Cross City Films en BBC Film. De producers van de film zijn regisseuse Jane Campion, maar ook Roger Frappier, Tanya Seghatchian (Harry Potter 1 t.e.m. 4), Emile Sherman en Iain Canning, die al eerder samenwerkten aan o.a. Lion en The King’s Speech.

Bekijk hieronder de officiële trailer van The Power of the Dog:

The Power of the Dog is sinds 17 november te zien in een select aantal Belgische bioscopen en staat vanaf nu ook op Netflix.

Meer
Lees meer...