Owen Wilson bevestigt terugkeer als Mobius in tweede seizoen ‘Loki’

Het Marvel Cinematic Universe staat niet stil. Terwijl we in mei de veelbesproken film Doctor Strange in the Multiverse of Madness mogen verwachten en er nadien nog heel wat projecten volgen, zijn ook de voorbereidingen voor het tweede seizoen van Loki begonnen. Acteur Owen Wilson bevestigde in een interview met Wired alvast dat hij zal terugkeren.

Dat de Disney+-serie Loki een tweede seizoen ging krijgen, dat is al even geweten. Maar toch blijft het nieuws over de reeks zich opstapelen. Zo is eerder al bekendgemaakt dat de opnames voor dat seizoen rond de zomer zullen beginnen en wordt nu ook duidelijk dat de meeste acteurs uit het eerste seizoen gewoon zullen terugkeren. Daar hoort ook acteur Owen Wilson bij, die opnieuw als Mobius te zien zal zijn. 

Loki

Het eerste seizoen van Loki kwam uit in juni 2021 en volgde het verhaal van Loki (Tom Hiddleston) na het stelen van de Tesseract in Avengers: Endgame. Doordat het personage iets deed wat niet in de vooropgestelde tijdlijn paste, werd hij opgepakt en naar de TVA (Time Variance Authority) gebracht. In eerste instantie zou hij daar verdwijnen, maar daar stak Mobius (Owen Wilson) een stokje voor. Hij wou de broer van Thor gebruiken om een eeuwige vijand van het TVA te verslaan. Nadien bleek dat die grote vijand een variant van Loki was uit een ander universum.

Op dat moment kregen de fans voor het eerst te maken met de multiverse. Hoewel ook Spider-Man: Into The Spider-Verse uit 2018 dat al liet zien, was het de eerste keer dat er over die meerdere universums werd gesproken binnen het MCU. Dat verhaal zal verder onderzocht worden in komende Marvelprojecten zoals de nieuwe Doctor Strange-film, waar Loki misschien ook een rol zal in hebben, en natuurlijk in het tweede seizoen van Loki. 

Owen Wilson

In de reeks waren er naast Tom Hiddleston, die al jaren Loki speelt, nog twee heel belangrijke rollen. Eentje was die van Sylvie, een Loki-variant, gespeeld door Sophia Di Martino en de andere rol was die van Mobius, gespeeld door Owen Wilson. Voor die rol ging de acteur zelfs voor een volledig andere look, ver weg van zijn blonde lokken. 

Dat Wilson nu zijn terugkeer bevestigde tijdens een Wired Autocomplete Interview, lijkt ons voor het verhaal zeer belangrijk. Loki is de eerste Marvelserie op Disney+ die al meteen een tweede seizoen krijgt, en dat lijkt ons na de cliffhanger van het eerste seizoen niet onbelangrijk. Op het einde werd namelijk duidelijk dat Mobius zelf te maken kreeg met een variant en dat die, in tegenstelling tot de varianten van Loki, als twee druppels water op hem leek. We zijn alvast benieuwd wat het vervolg voor ons in petto heeft!

Bekijk het interview met Owen Wilson hier:

Meer
Lees meer...