Lego komt met set waarmee je Thors hamer Mjölnir zelf kan bouwen

Al sinds de allereerste Thor-film, die in 2011 uitkwam, is Mjölnir een van de meest besproken objecten in het Marvel Cinematic Universe. Het is namelijk de hamer van Thor, zoon van Odin en god van de donder. Het wapen ging overal mee naartoe en is voor het personage een beetje wat een huisdier voor ons zou zijn. Vanaf 1 maart kan je Mjölnir zelf in huis halen, want Lego komt met een bouwset waarmee je je eigen versie kan maken.

Of je de hamer zal kunnen dragen, moet nog blijken. Toch kan je vanaf 1 maart je eigen versie van Mjölnir kopen, want Lego brengt een set uit waarmee je Thors geliefde ‘huisdier’ zelf kan nabouwen. Het wapen is eigen aan de superheld en gaat al sinds de allereerste film mee. 

Mjölnir

Lego

Lego is alsmaar meer bezig met het releasen van grotere en meer gedetailleerde sets. Een tijdje geleden bracht het met de Titanic de grootste set ooit uit. Dat project telt maar liefst 9090 blokjes en kost 630 euro. Toch zijn er ook een aantal leuke en mooie sets die minder geld kosten. Zoals de Thor-set die binnenkort beschikbaar is. 

Mjölnir is een wapen dat door Odin cadeau werd gedaan aan zijn zoon, Thor. De hamer geeft hem heel wat extra krachten en zorgt er mee voor dat de god zichzelf en anderen kan beschermen. In de derde Thor-film, Ragnarok, was te zien hoe het wapen tijdelijk vernietigd werd en hoe de superheld daardoor al zijn zelfvertrouwen verloor. In Avengers: Infinity War kreeg Thor (Chris Hemsworth) een nieuwe hamer en uiteindelijk keerde ook Mjölnir terug. Later bleek dat niet enkel hij het vermogen had om die op te tillen.

Set

De nieuwe Lego-set bevat 979 stukjes en kost, afhankelijk van waar je het koopt, rond de 120 euro. De hamer is niet de enige uitgebreide Marvelset die Lego ter beschikking heeft, want een aantal maanden geleden kwam het Deense bedrijf ook met het gebouw van The Daily Bugle. Dat is de nieuwsredactie uit de verschillende Spider-Man-films. Daarnaast is ook het masker van Iron Man al enkele jaren op de markt. Ook voor kinderen zijn er al verschillende kleinere sets die gebaseerd zijn op het MCU.  

Meer
Lees meer...