‘Spider-Man: No Way Home’-script staat volledig online

De grootste filmrelease van vorig jaar was zonder twijfel Spider-Man: No Way Home. De film kwam in december uit en brak al snel weekend-, Marvel- en box office-records. Ook fans waren onder de indruk, want heel wat mensen claimen sindsdien een nieuwe favoriete Marvelfilm te hebben. Dat is ook niet heel bizar, aangezien de film vol verwijzingen zat naar vorige Spider-Manfilms.

Of je nu zelf ooit een Spider-Manfilm gekeken hebt of niet, toch ken je de superheld of heb je wel al eens een scène gezien. Veel mensen herinneren zich de kusscène uit de allereerste Spider-Man met Tobey Maguire of de valscène uit The Amazing Spider-Man 2 met Andrew Garfield. Daar komen dankzij Spider-Man: No Way Home nu zonder twijfel nog een aantal scènes bij. De film zat namelijk vol speciale en emotionele momenten, en die zijn vanaf nu volledig integraal te lezen.

Het script

De Amerikaanse entertainmentwebsite Deadline deelde een pdf-document met daarin het volledige script van de nieuwste Spider-Man. Dat deed het naar aanleiding van een interview met de drie Spider-Mans (Maguire, Garfield en Tom Holland), want het lijkt alsof de stilte door dat interview eindelijk doorbroken mag worden. Toen de film net uitkwam waarschuwden de acteurs uit de film en Marvel voor spoilers, maar ook dat mocht niet baten. Het internet stond op de dag van release al vol foto’s, filmpjes en zelfs memes. Het was een wonder als je na twee weken nog steeds naar de bioscoop kon zonder al voorkennis te hebben.

Het meest opvallende aan het script is de titel. Om spoilers en roddels te vermijden staat er Serenity Now op de voorkant geschreven, want op die manier konden ook acteurs als Tobey Maguire, Andrew Garfield en zelfs Charlie Cox, die Daredevil speelt, in het openbaar niks laten merken.

Cameo’s = succesverhaal

Het script is dus een echt hebbeding voor Spider-Manfans en filmliefhebbers. Het geeft iets meer weer dan de film op zich, aangezien ook iedere emotie uitgebreid beschreven staat. En voor wie de film heeft gezien, weet dat er nogal wat emoties en sterke scènes aan bod komen, want de film is niet voor niets de best bekeken Marvelfilm in België ooit.

Of die eretitel nog te kloppen is door een van de komende Marvelfilms, dat moet nog blijken. Maar Doctor Strange in the Multiverse of Madness is goed op weg om het alleszins te proberen. Verschillende geruchten en websites doen namelijk vermoeden dat ook die film op heel wat cameo’s zou kunnen rekenen. Onder andere Tom Cruise als variant van Iron Man, John Krasinksi als variant van Reed Richards (Mr. Fantastic) en Tobey Maguire als Spider-Man zijn al genoemd.

Lees het script hier en bekijk de trailer van Spider-Man: No Way Home nog eens hieronder:

Meer
Lees meer...