‘Daredevil’-kijkcijfers schieten omhoog na release ‘Spider-Man: No Way Home’ en ‘Hawkeye’

De superheld Daredevil is net zoals Spider-Man, Iron Man en Thor een van de gezichten van Marvel. Maar toch kreeg dat personage op tv-vlak een iets andere aanpak dan de rest van de superhelden. Daredevil kreeg namelijk een reeks op Netflix in plaats van een film in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Die liep van 2015 tot 2018 en werd daarna gecanceld. Toch krijgt net die serie nu ongelooflijk veel aandacht.

(Opgelet: dit artikel kan spoilers van Spider-Man en Hawkeye bevatten)

Daredevil is cooler dan ooit en ook de gelijknamige serie scoort weer goed. Dat is best bizar voor een Netflixreeks waarvan de laatste aflevering al bijna vier jaar geleden uitkwam. Het succes heeft alles te maken met de verwijzingen naar de superheld in Spider-Man: No Way Home en Hawkeye.

Matt Murdock

Voor het bestaan van Disney+ waren enkele helden uit de Marvel Comics, waaronder Daredevil, onderdeel van Netflix. In Daredevil, dat vanaf 2015 op de streamingdienst te zien was, volgen we het verhaal van advocaat Matt Murdock. Murdock woont in New York en kwam als kind terecht in een ongeval, waardoor hij blind werd. Later ontpopte hij zich dus tot advocaat, maar door zijn versterkte zintuigen hield hij er ook een tweede job op na: hij werd een superheld. Als Daredevil probeert hij zijn wijk Hell’s Kitchen veilig te houden.

Na drie seizoenen werd de reeks gecanceld, omdat Disney+ er zat aan te komen. Sinds de ‘geboorte’ van die nieuwe streamingdienst kreeg het MCU een eigen platform, en verwachtte Netflix niet meer te kunnen concurreren. Maar toch leek Daredevil niet meteen terug te keren in het universum. Tot nu, want in twee van de vorige projecten wordt sterk naar de superheld verwezen en ook Marvelbaas Kevin Feige praatte eerder al over een terugkeer van Murdock.

Kingpin en Spider-Man

Kingpin in Hawkeye (rechts) en in Daredevil (links)

Die terugkeer is nu bevestigd door één bepaalde scène uit Spider-Man: No Way Home en ook de serie Hawkeye verwees heel duidelijk naar de superheld. In Spider-Man is er een moment waarop Peter Parker (Tom Holland) een advocaat nodig heeft nadat zijn ware identiteit bekend was geraakt. Op dat moment zien de kijkers Matt Murdock verschijnen, die net als in de Netflixreeks werd gespeeld door acteur Charlie Cox. Met die korte scène wordt Daredevil dus officieel geïntroduceerd in het MCU. 

Een andere opvallende crossover gebeurde in de serie Hawkeye waar Kingpin ineens verscheen. Kingpin is zowel in de comics als in de Netflixreeks Daredevil dé grote vijand van de superheld. Die rol werd zowel in Daredevil als Hawkeye gespeeld door acteur Vincent D’Onofrio. Een ander bewijs van de grote terugkeer van de superheld.

Kijkcijfers

Om die reden zien Marvelfans de superheld nu officieel als deel van het MCU, waardoor ze zoveel mogelijk van zijn geschiedenis en persoonlijkheid willen kennen. Op die manier kunnen ze een oordeel vellen over zijn eventuele toekomst als Avenger. De reeks op Netflix zag dan ook een enorme boost in de kijkcijfers. In de week van 20 december 2021 telde de serie namelijk 195 miljoen kijkminuten. Dat meldde ScreenRant. Daarmee kwam het terug in de top 10 van meest bekeken originele Netflixseries terecht. 

Bekijk de trailer van Daredevil hier:

Nog op zoek naar iets anders? Bekijk hier onze lijst van de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...